Τεράστια φωτιά στο δάσος της Δαδιάς – Καίει στον στενό πυρήνα…VIDEO

18:53 21/8/2023 - Πηγή: iHunt

(17:30) Από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης:

ΖΗΤΕΙΤΑΙ από τους κατοίκους των περιοχών των δήμων Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου που διαθέτουν γεωργικούς ελκυστήρες (τρακτέρ) και οι οικισμοί τους ή άλλες εκμεταλλεύσεις κινδυνεύουν από την εκδήλωση πυρκαγιάς να συνδράμουν άμεσα υπό της οδηγίες της Πυροσβεστικής και των αρμοδίων αρχών στη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών στις εν λόγω περιοχές για την προστασία τους.

Το κόστος των καυσίμων για τις παραπάνω ενέργειες θα καλυφθεί από την Περιφέρεια

Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προσκομίζοντας τα απαραίτητα παραστατικά.

(17:00) Οι κάτοικοι της Δαδιάς μαζεύτηκαν στην πλατεία και οργανώνονται. Η περιοχή είναι πολύ δύσβατη και η κατάσταση χαρακτηρίζεται πολύ δύσκολη.

(16:20) Ο λόγος που εκκενώνονται τα Λάβαρα είναι οι τρεις εστίες στον οικισμό.
Σύμφωνα με πληροφορίες η μία σβήστηκε, η άλλη καίει στο χωριό κοντά σε αποθήκες με σιτηρά και η τρίτη στο βουνό.

Όπως βλέπετε και στο βίντεο το οποίο είναι τραβηγμένο από Σουφλί μπροστά φαίνονται οι καπνοί από την Δαδιά και δεξιά από τα Λάβαρα.

15:55: Μήνυμα από το 112 καλεί τους κατοίκους να εκκενώσουν τον οικισμό των Λαβάρων του δήμου Σουφλίου, οι κάτοικοι να μετακινηθούν προς Ορεστιάδα.

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι στο δάσος της Δαδιάς. Η φωτιά σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και φαίνεται να βρίσκεται εκτός ελέγχου.

Πρόκειται δυστυχώς για το τμήμα που είχε μείνει άκαυτο από την περσινή μεγάλη πυρκαγιά που είχε κατακάψει χιλιάδες στρέμματα δάσους.

Στο σημείο έσπευσαν 25 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 9 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

The post Τεράστια φωτιά στο δάσος της Δαδιάς – Καίει στον στενό πυρήνα…VIDEO appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα