Β’ ΚΟΑ: Συμπαράσταση στα δίκαια και λογικά αιτήματα του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου

07:05 17/1/2024 - Πηγή: iHunt
Β’ ΚΟΑ: Συμπαράσταση στα δίκαια και λογικά αιτήματα του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου

Την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος απεργεί και αντιστέκεται στην υλοποίηση όλων των αντιεπιστημονικών διατάξεων του νόμου 4830/21.

Η επιστημονική κοινότητα που παρακάμφθηκε και αγνοήθηκε ώστε να περάσει ο νόμος αυτός προσπαθεί να ενημερώσει και να επαναφέρει τη λογική μέχρι την τελευταία στιγμή. Ένας νόμος όπου στην διαβούλευση του (ως σχέδιο) είχε τις μεγαλύτερες αντιδράσεις από κάθε άλλον, ένας νόμος που χιλιάδες πολίτες απέρριψαν,

αλλά οι αρμόδιοι επέλεξαν να απορρίψουν όχι τα άρθρα του σχεδίου αλλά τους πολίτες τους ίδιους.

Η υποχρεωτική στείρωση όλων των ζώων συντροφιάς ενέχει κινδύνους για την υγεία κάποιων εξ αυτών.

Η υποχρεωτική λήψη DNA και το χαράτσι των 150 ευρώ σε ιδιοκτήτες, ως εναλλακτική λύση, έχει καθαρά φοροεισπρακτικό χαρακτήρα ως μορφή τιμωρίας. Καταστρατηγεί τις ελευθερίες τόσο των ιδιοκτητών όσο και των δικαιωμάτων των ζώων. Σε μια εποχή όπου οι πολίτες προσπαθούν όχι να ζήσουν αλλά να επιβιώσουν σε ρυθμούς ακρίβειας και φτωχοποίησης οι υπεύθυνοι θεωρούν ότι τα ζώα συντροφιάς είναι ένα καλό μέσο να αυξήσουν τα έσοδα τους.

Με πρόσχημα την εξεύρεση λύσης για τα αδέσποτα ζώα, ο νόμος αυτός ισοπεδώνει κάθε λογική και χαρακτηρίζει συλλήβδην όλους τους κηδεμόνες –ιδιοκτήτες ως ανεύθυνους. Δεν τιμωρείς όμως τους πάντες για κάτι που εσύ δεν μπορείς να διαχειριστείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : ΚΣΕ : Η πραγματικότητα θα εκδικηθεί όσους την αγνοούν!

Ο κλάδος των κτηνιάτρων είναι ο μοναδικός καταρτισμένος και αρμόδιος να παρεμβαίνει, να διαχειρίζεται και να ρυθμίζει την ευζωία των ζώων συντροφιάς, έχουν ορκιστεί σε αυτό και έχουν την ηθική και την δεοντολογία να το κάνουν. Και γι’ αυτό πρέπει να ακουστούν…

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Αρχιπελάγους και οι 4.500 κυνηγοί μέλη μας συντασσόμαστε απόλυτα με τα δίκαια, λογικά και κυρίως επιστημονικά αιτήματα του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου. Οι προσπάθειες μας θα συνεχιστούν σε συνεργασία και συνεννόηση με όλες τις Κυνηγετικές Οργανώσεις.

Η Ομοσπονδία μας δηλώνει ότι στις 17 Ιανουαρίου 2024 το γραφείο μας θα παραμείνει κλειστό ως συμπαράσταση στον αγώνα των κτηνιάτρων και καλούμε και τους 10 Συλλόγους της Περιφερείας μας να πράξουν το ίδιο. Για ότι νεότερο προκύψει θα υπάρξει άμεση ενημέρωση.

The post Β’ ΚΟΑ: Συμπαράσταση στα δίκαια και λογικά αιτήματα του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Β’ ΚΟΑ, Συμπαράσταση, Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου,v’ koa, sybarastasi, panelliniou ktiniatrikou syllogou