Γιάννης Αντετοκούμπο: Όσα δεν γνωρίζετε για το Νο15 του NBA

04:05 15/7/2013 - Πηγή: People

Άφησε την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και την ακόμη χειρότερη κρίση που αντιμετώπιζε η οικογένεια του για τα σαλόνια του NBA. Αυτό όμως είναι γνωστό σε όλους. Υπάρχουν και πράγματα που είναι άγνωστα για τον Γιάννη Αντετοκούμπο.

1. Η πιο συνηθισμένη ατάκα του είναι «Έλα, ρε φίλε»…

2. Δεν έχει τατουάζ, αλλά φοράει διάφορα βραχιολάκια που πιστεύει ότι τον προστατεύουν από το κακό μάτι και του φέρνουν τύχη.

3. Πέρασε από διάφορα

σχολεία, μεταξύ αυτών και από το Αθλητικό Λύκειο Αιγάλεω, με το οποίο, όντας συμπαίκτης με τον αδελφό του, Θανάση, βγήκε δεύτερος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

4. Στον πρώτο αγώνα της Εθνικής Ομάδας Ανδρών (Τουρνουά Ακρόπολις 2009, στο ΟΑΚΑ), πήρε αυτόγραφα από τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη και από τον Γιώργο Πρίντεζη.

5. Αγαπά υπερβολικά τη μητέρα του, θεωρώντας ότι είναι το πρόσωπο που τον κράτησε στον ίσιο δρόμο.

6. Πέρσι προπονούνταν καθημερινά και αγωνιζόταν τόσο με την αντρική, όσο και με την εφηβική ομάδα του Φιλαθλητικού Ζωγράφου.

7. Στη φετινή παρέλαση της 25ης Μαρτίου, με την αντιπροσωπία του Φιλαθλητικού Ζωγράφου, αξίωσε (και το αίτημά του έγινε δεκτό) να κρατήσει την ελληνική σημαία.

8. Είναι αρουραίος των γυμναστηρίων, μπαίνει μεσημέρι, βγαίνει νύχτα. Ένα βράδυ ο φύλακας του γηπέδου όπου προπονούνταν μέχρι αργά, τον είχε ξεχάσει και κλείδωσε την πόρτα, με αποτέλεσμα ο Γιάννης να ψάχνει με το κινητό του κάποιον για να του ανοίξει!

9. Βίωσε μια πολύ άσχημη και τραυματική εμπειρία, όταν δέχτηκε επίθεση με ρατσιστικά συνθήματα στη διάρκεια του εκτός έδρας αγώνα με τα Τρίκαλα BC. Την επόμενη μέρα, από τη στενοχώρια του, δεν πήγε στο σχολείο.

10. Στο Μέγαρο Μαξίμου πήγε με ένα καρό μπλε πουκάμισο που το πήρε από την ντουλάπα του αδελφού του!

11. Με τον Αντώνη Σαμαρά αντάλλαξαν τηλέφωνα, ενώ τις περισσότερες φωτογραφίες τις έβγαλε με το γιο του πρωθυπουργό, που παίζει μπάσκετ και του ζητούσε συμβουλές για να φτάσει κι αυτός στο ΝΒΑ!

Διαβάστε ακόμη: Γιάννης Αντετοκούμπο: «Υπήρξαν μέρες που δεν είχαμε ούτε ένα κομμάτι ψωμί να φάμε»

12. Μόλις επιλέχθηκε στο draft από τους Bucks, ο guard forward των Denver Nuggets, Αντρέ Ιγκουοντάλα, έγραψε στο twitter του: «Antetokubo… Say his name fast as you can». Και μετά από λίγα δευτερόλεπτα επανέκαμψε δριμύτερος και δικαιωμένος: «I said it. I said it».

13. Πρόπερσι ένας Έλληνας φίλος τους παραπονιόταν ότι «Δεν έχω πολλά λεφτά για να πάω διακοπές με τη φίλη μου σε ένα νησί» και τα δύο αδέλφια τού απάντησαν: «Χαλάρωσε, εμείς δεν έχουμε λεφτά για να φάμε».

14. Σχεδόν όλες οι (τριάντα) ομάδες του ΝΒΑ έστειλαν εκπροσώπους για να παρακολουθήσουν τον Αντετοκούμπο αγωνιζόμενο.

The post Γιάννης Αντετοκούμπο: Όσα δεν γνωρίζετε για το Νο15 του NBA appeared first on People Greece.

Keywords
Τυχαία Θέματα