Δουλειές που υπήρχαν πριν 50 χρόνια και έχουν πλέον εξαφανιστεί

18:08 12/6/2019 - Πηγή: People

Οι τεκτονικές πλάκες της παγκόσμιας οικονομίας μετά την εφεύρεση των υπολογιστών και την άνοδο του διαδικτύου έχουν αλλάξει τις θέσεις εργασίας. Κάποιοι μεγαλύτερης ηλικίας εργαζόμενοι, των οποίων οι δεξιότητες ήταν πολύτιμες όταν ξεκίνησαν την καριέρα τους, έχουν μείνει πίσω σήμερα λόγω των αλλαγών στη ζήτηση.

Αυτά είναι οκτώ επαγγέλματα που έχουν εξαφανιστεί τα τελευταία 50 χρόνια.

8. Οδηγοί κορμών

Ξυλοκόποι σε απομακρυσμένα δάση τραβούσαν τα κομμένα δέντρα στο κοντινότερο κανάλι. Εργάτες γνωστοί ως «river pigs» οδηγούσαν τον κορμό μέσω του ποταμού προς τους μύλους

για επεξεργασία. Η οδηγοί των κορμών ακολουθούσαν τους μικρούς στόλους κορμών πάνω σε βάρκες ή ανέβαιναν πάνω τους. Πλέον οι οδηγοί κορμών χρησιμοποιούν φορτηγά για να κατευθύνουν τους κορμούς στους μύλους για επεξεργασία.

7. Πωλητής εγκυκλοπαιδειών

Στη δεκαετία του 1970, όταν κάποιος χτυπούσε την πόρτα ενός σπιτιού, θα μπορούσε να πουλάει εγκυκλοπαίδειες. Ήταν κάτι σαν την Wikipedia πριν από την εμφάνιση του διαδικτύου. Η Encyclopedia Britannica, η πιο δημοφιλής εγκυκλοπαίδεια σταμάτησε να πουλάει πόρτα-πόρτα το 1996 και διέκοψε την έντυπη έκδοσή της το 2010.

Δείτε τη συνέχεια στο Fortunegreece.com

Keywords
Τυχαία Θέματα