«Είναι αδύνατον να αναπνεύσεις»: Στο Νέο Δελχί δεν βλέπεις ούτε τη μύτη σου από τη ρύπανση της ατμόσφαιρας

18:21 5/11/2019 - Πηγή: People

Όλα αυτά τα χρόνια ακούμε για τον αέρα και την ατμόσφαιρα στο Πεκίνο και βλέπουμε πόσο μολυσμένα είναι όλα, αλλά αυτό που συμβαίνει τους τελευταίους μήνες στο Νέο Δελχί, κάνει τον αέρα του Πεκίνου να φαίνεται καθαρότατος.

Οι τοπικές αρχές μιας εκ των μεγαλύτερων πόλεων της Ινδίας βρέθηκαν χθες ενώπιον του δικαστηρίου για να τους επιβληθεί ποινή επειδή δεν εφάρμοσαν τα προτεινόμενα και αναγκαία μέτρα για να αποτρέψουν την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Η

πυκνότητα μόλυνσης της ατμόσφαιρας έχει ξεπεράσει κατά 10 φορές το όριο των 2.5 PM, που είναι το ανώτατο όριο στη μονάδα μέτρησης της ρύπανσης. Το πρόβλημα στο Νέο Δελχί υπάρχει τόσο έντονα από το 2017, αλλά είναι από το καλοκαίρι και μετά που η κατάσταση εκτροχιάστηκε. Μια χαρακτηριστική παρομοίωση είναι ότι το να αναπνέεις τον αέρα εκεί, είναι σαν να έχεις καπνίσει 30 τσιγάρα σε μια ημέρα.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση και μετά από την ποινή, οι αρχές της πόλης έθεσαν περιορισμούς στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Στο διάστημα 4-15 Νοεμβρίου, τα οχήματα με ζυγό αριθμό και αυτά με μόνο αριθμό θα κινούνται εναλλάξ και σε συγκεκριμέα σημεία της πόλης. Αυτό το μέτρο βέβαια έχει αποδειχθεί ελάχιστα αποτελεσματικό στο παρελθόν και ίσως να μην είναι καν στις βασικές αιτίες του προβλήματος.

Οι ειδικοί λένε πως όλα ξεκινούν από τις παρακείμενες πόλεις, όπου οι αγρότες καίνε το λίπασμα και μεταφέρονται τα χημικά στην ατμόσφαιρα στο Νέο Δελχί, ενώ και τα εργοστάσια έχουν αυξήσει το αποτύπωμά τους.

Εκτός από τα οχήματα, πτήσεις έχουν ακυρωθεί, η αεροπορική λειτουργία έχει περιοριστεί, ενώ πολλά δημοτικά σχολεία έχουν κλείσει για μέρες, ώστε να μην βγαίνουν έξω τα παιδιά και εκτίθενται σε αυτή την ατμόσφαιρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Είναι, Νέο Δελχί,einai, neo delchi