Βελούδινη καθαίρεση αλά Crown: Η βασίλισσα αφαίρεσε τίτλους και χρήματα από το ζεύγος Χάρι – Μέγκαν

21:54 18/1/2020 - Πηγή: People

Με μία φαινομενικά ζεστή, αλλά εξαιρετικά επώδυνη, επί της ουσίας, ανακοίνωση πριν από λίγη ώρα, η Βασίλισσα Ελισάβετ έδωσε τη λύση που θα χορηγήσει την ανεξαρτησία τους στον Χάρι και τη Μέγκαν, αλλά ουσιαστικά θα τους απογυμνώσει από τίτλους και άλλα οικονομικά προνόμιο.

Όπως έγινε γνωστό, και μέσα από τη γραπτή ανακοίνωση της Ελισάβετ που ανέβηκε στον λογαριασμό των Σάσεξ στο Instagram, η αυτού Μεγαλειότητά της εξακολουθεί να τους θεωρεί αγαπημένα μέλη της

οικογένειας, τους ευχαριστεί για όσα έκαναν για τη χώρα, ευχαριστεί προσωπικά τη Μέγκαν που γρήγορα έγινε μία από αυτούς (εδώ σηκώνει πολλές αναγνώσεις η ανακοίνωση και αναφορικά με το χιούμορ της Βασίλισσας), και τα νεότερα θα ανακοινωθούν στην αρχή της επόμενης εβδομάδας.

View this post on Instagram

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on Jan 18, 2020 at 10:30am PST

«Μετά από μήνες περίσκεψης και μετά από πρόσφατες συνομιλίες, είμαι ικανοποιημένη που μαζί βρήκαμε έναν εποικοδομητικό και υποστηρικτικό τρόπο για να προχωρήσουν μπροστά ο εγγονός μου και η οικογένειά του. Ο Χάρι, η Μέγκαν και ο Άρτσι θα είναι πάντα πολύ αγαπημένα μέλη της οικογένειάς μου

Αναγνωρίζω τις προκλήσεις που έχουν βιώσει ως συνέπεια της εξαντλητικής δημοσιότητας τα τελευταία δύο χρόνια και υποστηρίζω την επιθυμία τους για μια πιο ανεξάρτητη ζωή.

Θέλω να τους ευχαριστήσω για την αφοσιωμένη εργασία τους σε αυτή τη χώρα, την Κοινοπολιτεία και αλλού και είμαι ιδιαίτερα υπερήφανη για το πώς η Μέγκαν έγινε τόσο γρήγορα ένα με την οικογένεια.

Ελπίδα όλης της οικογένειάς μου είναι η σημερινή ανακοίνωση να τους επιτρέψει να αρχίσουν να χτίζουν μια ευτυχισμένη και ήρεμη νέα ζωή», αναφέρεται στην ανακοίνωση και όπως φαίνεται κάθε λέξη έχει επιλεχθεί με προσοχή.

Ας σημειωθεί ότι σχεδόν ταυτόχρονα είχε εκδοθεί άλλη ανακοίνωση, αυτή τη φορά από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ για τη συμφωνία ανάμεσα στο Παλάτι και το ζευγάρι, στην οποία γίνεται σαφής η ευγνωμοσύνη Μέγκαν και Χάρι προς τη Βασίλισσα, ενώ σαφές γίνεται επίσης ότι οι δυο τους αντιλαμβάνονται ότι αποχωρούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα, τις τιμητικές στρατιωτικές θέσεις και την οικονομική στήριξη.

Αυτό σημαίνει ότι «δεν θα επιχορηγούνται πλέον με δημόσια χρηματοδότηση για βασιλικά καθήκοντα». Επίσης δεν έχουν το δικαίωμα να εμφανίζονται οπουδήποτε εξ ονόματος της Βασίλισσας, να χρησιμοποιούν ή να αναφέρονται στους μέχρι σήμερα τίτλους τους, αλλά και να ομιλούν για θέματα του Παλατιού, της Βασιλικής Οικογένειας ή του τρόπου με τον οποίο η Μοναρχία διατρέχει τη χώρα.

Όπως έγινε γνωστό, τη Δευτέρα θα υπάρξει νέος κύκλος συνομιλιών του Χάρι με τη βασίλισσα Ελισάβετ και μέλη της Βασιλικής Οικογένειας, ενώ όπως τονίζεται σε δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου οι σημερινές ανακοινώσεις θεωρούνται τεράστιας σημασίας, προκειμένου να καθησυχαστεί το κοινό αίσθημα.

Ας σημειωθεί και όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στα social media βρετανοί και όχι μόνο είναι ότι ο τρόπος που χειρίστηκε το θέμα η 93χρονη βασίλισσα Ελισάβετ θυμίζει πολύ καταστάσεις που έχουν περιγραφεί στην τηλεοπτική σειρά «The Crown».

Με λίγα λόγια ότι παρά τον θυμό, την απογοήτευση ίσως και την απόγνωση για τη μοίρα του θεσμού της Μοναρχίας, η Ελισάβετ είναι ακόμη σε θέση να χειρίζεται με σύνεση και σοφία εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις και πολύ συχνά πρωτόγνωρες εν συγκρίσει με τις μοναρχίες άλλων χωρών…

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βελούδινη, Crown, Χάρι – Μέγκαν,veloudini, Crown, chari – megkan