Αποφασισμένος ο Σαμαράς να βάλει τέλος στα τερτίπια της τρόικας

Έντονο εκνευρισμό στο Μαξίμου και στον Πρωθυπουργό προκαλούν τα τερτίπια της τρόικας, τα οποία εκθέτουν τόσο τους ίδιους τους δανειστές, αλλά είναι και σε θέση να τινάξουν στον αέρα την μεγάλη προσπάθεια της χώρας.

«Ξεπέρασαν πλέον κάθε όριο» σημείωνε συνομιλητής του Αντώνη Σαμαρά δείχνοντας το κλίμα που επικρατεί στην κυβέρνηση.

Εκείνο που ενόχλησε ιδιαιτέρως τον πρωθυπουργό αλλά και το οικονομικό επιτελείο ήταν ο τρόπος με τον οποίο αρχικά ανακοινώθηκε η αναβολή της άφιξης της τρόικας στην Αθήνα.

Την ώρα που ο Α. Σαμαράς ήταν στο βήμα της βουλής και μιλούσε για τον προϋπολογισμό ο εκπρόσωπος του Ο. Ρεν με ένα απλό tweet ανακοίνωνε ότι το υψηλόβαθμο κλιμάκιο της τρόικας θα έρθει... τον Γενάρη.

Ουσιαστικά η κυβέρνηση το πληροφορήθηκε από τους δημοσιογράφους και αμέσως ξεκίνησε κύκλος τηλεφωνημάτων από τον Γ. Στουρνάρα σε Τόμσεν, Μαζούχ και Μόρς.

Στο Μαξίμου δεν επιθυμούν αυτή την χρονική στιγμή να έρθουν σε ρήξη με την τρόικα καθώς σε περίπου 20 ημέρες η χώρα μας αναλαμβάνει την προεδρία της Ε.Ε. Παράλληλα σημειώνουν πως εκείνο που έχει σημασία είναι να κλείσει η συμφωνία χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα συνεχιστεί η σκληρή διαπραγμάτευση.

Keywords
Τυχαία Θέματα