"Ένοπλη" διαπραγμάτευση Στουρνάρα – Τρόικας

Στιχομυθία του Γιάννη Στουρνάρα με τον Πολ Τόμσεν για τα μέτρα που καλείται να πάρει η ελληνική κυβέρνηση αποκαλύπτουν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών. Τι άκουσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ από τον υπουργό Οικονομικών και σίγησε.

Σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο κατά τη συνάντηση των δύο πλευρών, ο υπουργός ξεκαθάρισε πως η ελληνική πλευρά δεν θα πάρει νέα

μέτρα με υφεσιακό χαρακτήρα.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ φέρεται να απάντησε ότι «όποια μέτρα και εάν πάρει η Ελλάδα θα έχουν επίπτωση στην οικονομία. Αλλά, αυτοί οι κραδασμοί θα απορροφηθούν», με τον κ. Στουρνάρα να ανταπαντά ότι «δεν προτίθεται η Ελλάδα να πάρει μέτρα» και ότι θα ρίξει το βάρος στην είσπραξη φόρων και εισφορών.

Στο σημείο αυτό, σύμφωνα πάντα με το ίδιο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, «ο Πολ Τόμσεν σίγησε».

Οι επικεφαλής της Τρόικα ζήτησαν πρόσθετα στοιχεία από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, αλλά και από το υπουργείο Εργασίας, καθώς και επιπλέον χρόνο για να τα επεξεργαστούν, με αποτέλεσμα η προγραμματισμένη για το απόγευμα της Παρασκευής συνάντηση του υπουργού Οικονομικών ε τους εκπροσώπους των δανειστών, να μετατεθεί για την Κυριακή.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, έως τότε η τρόικα θα έχει ολοκληρώσει έναν κύκλο επαφών με τα υπουργεία Εργασίας, Ανάπτυξης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και πιθανόν να «ανοίξει τα χαρτιά της» για το ύψος των νέων μέτρων που ζητεί για το 2014, αλλά και για τους τομείς όπου αυτά τα μέτρα θα εστιασθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα