Επίσκεψη των "ελικοπτεράδων" του Στρατού στους F-16άρηδες της ΠΑ

Αλληλοενημέρωση στο πλαίσιο της διευρυμένης μεταξύ τους επιχειρησιακής συνεργασίας είχαν οι F-16άρηδες της 111 Πτέρυγος Μάχης της πολεμικής Αεροπορίας, με τους συναδέλφους τους ελικοπτεράδες της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ), οι οποίοι και τους επισκέφτηκαν στη βάση τους στη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας. Την αντιπροσωπεία υποδέχθηκε στη βάση των μαχητικών F-16 Block.30/Block.50, ο Διοικητής της 111 ΠΜ, Σμήναρχος (Ι) Γεώργιος Φασούλας.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διευρύνσεως της διακλαδικής συνεργασίας, σε επιχειρησιακό επίπεδο, των δύο Μονάδων και έρχεται σε συνέχεια της προηγούμενης επισκέψεως των ελικοπτεράδων της 1ης ΤΑΞΑΣ την περασμένη βδομάδα στην 110 Π.Μ., στην Αεροπορική Βάση της Λαρίσης, για τον ίδιο λόγο.

Το προσωπικό της 1ης ΤΑΞΑΣ, ενημερώθηκε για την οργάνωση και την αποστολή της 111 Π.Μ., στην αίθουσα ενημερώσεως της 341 Μοίρας, ενώ είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και με τους συναδέλφους τους πιλότους και τεχνικούς της ΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνεργασία των δύο πλευρών δεν είναι η πρώτη που πραγματοποιείται αφού οι αεροπόροι της Αεροπορίας Στρατού, εδώ και χρόνια, συμμετέχουν και συνεκπαιδεύονται ανελλιπώς με τους συναδέλφους τους της ΠΑ, στο πλαίσιο των Σχολείων του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ), είναι όμως η πρώτη φορά που έχουν ξεκινήσει τέτοιες «ανταλλαγές ενημερωτικών επισκέψεων» μεταξύ των δύο πλευρών, γεγονός που αναμφιβόλως ενισχύει και τη συνεργασίας τους.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα