"Για να μην ξαναπειράξεις τη Θύρα 13" !

Στοιχεία … ταυτότητας άφησαν οι δύο μπράβοι πού χτύπησαν τον νομικό σύμβουλο της ΕΠΟ κ. Θοδωρή Κουρίδη το πρωϊ της περασμένης Πέμπτης, έξω απ’ το σπίτι του. Οι δύο μπράβοι, τον περίμεναν πάνω σε μια μηχανή και όταν βγήκε από την πόρτα του, ο ένας κατέβηκε, τον πλησίασε και άρχισε να τον γρονθοκοπεί στο κεφάλι και το στήθος, με κινήσεις εκπαιδευμένου μποξέρ. Ο Κουρίδης γρονθοκοπούμενος «πρόλαβε» ωστόσο να μπεί στο αυτοκίνητό του και να κλείσει την πόρτα, ενώ ταυτόχρονα καλούσε σε βοήθεια. Τότε ο «μποξέρ» ανέβηκε πάλι στη μηχανή πού τον

περίμενε ο συνεργός του και έφυγαν, φωνάζοντας «για να μην ξαναπειράξεις την Θύρα 13» !

Αυτά, μεταξύ άλλων πολλών και εξαιρετικά αποκαλυπτικών κατέθεσε χθες το μεσημέρι στην τετράωρη (!) κατάθεσή του στη ΓΑΔΑ ο κ. Κουρίδης, ο οποίος αποκάλυψε ότι της επίθεσης είχαν προηγηθεί πολλά απειλητικά τηλεφωνήματα, στα οποία επαναλαμβάνονταν το ίδιο επιμύθιο : «Μην ξαναπειράξεις την Θύρα 13, γιατί θα σε …».

Το καταπληκτικό είναι ότι εκείνοι οι οποίοι καλούσαν δεν έκαναν κάν τον κόπο να τηλεφωνούν με … απόκρυψη ! Ο αριθμός τους φαινόταν καθαρά, κάτι όμως που δεν έδειχνε να τους απασχολεί ιδιαίτερα. Συγκεκριμένα, τα τηλεφωνήματα προέρχονταν από δύο αριθμούς κινητών και ένα σταθερού τηλεφώνου, ο οποίος όμως μάλλον ανήκε σε τηλεφωνικό θάλαμο. Όπως και νά’ χει, πάντως, οι αριθμοί των απειλητικών τηλεφωνημάτων έχουν κατατεθεί στην ασφάλεια και ήδη γίνονται οι απαραίτητες έρευνες.

Οσον αφορά την ανάμιξη της επωνυμίας «Θύρα 13» πού ως γνωστόν αφορά τους οργανωμένους οπαδούς του Παναθηναϊκού, ο παθών ανέφερε ακριβώς ό,τι του είπαν και άκουσε, τόσο την στιγμή της επίθεσης, όσο και στα απειλητικά τηλεφωνήματα πού προηγήθηκαν. Ο ίδιος, βέβαια, όταν ρωτήθηκε δεν ήταν δυνατόν να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την ανάμιξη του συγκεκριμένου φορέα οργανωμένων οπαδών. Πάντως, η εντύπωση πού δημιουργήθηκε ήταν ότι και αυτή η επίθεση θα μπορούσε να ενταχθεί στη δημιουργία κλίματος εν όψει του ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής και βεβαίως, του ορισμού του διαιτητή πού θα το διευθύνει !

Βεβαίως, υπάρχει πάντα η πιθανότητα κάποιοι ( ή κάποιος ) πού να είχε άλλους λόγους να επιτεθεί στον Κουρίδη να ανέφερε την «Θύρα 13» ακριβώς «για το ξεκάρφωμα», πού λένε. Όμως αυτό το επιχείρημα δεν μπορεί να σταθεί λογικά, αφού :

Πρώτον, ο κ. Κουρίδης είναι εγκρατής, προσεκτικός ( ιδίως μετά την περιπέτεια με την καρδιά του ) δεν πίνει, δεν τζογάρει, δεν έχει χρέη, δεν ασχολείται με τη νύχτα και τους ανθρώπους της, δεν έχει ουδεμίαν ανάμιξη στο «παραποδοσφαιρικό» κύκλωμα.

Δεύτερον, είναι οπαδός του Ολυμπιακού, την ομάδα του οποίου παρακολουθεί και υποστηρίζει από μικρό παιδί, έχοντας πάντα, λόγω και της θέσης του στην ΕΠΟ, αγαθές και εγκάρδιες σχέσεις με την εκάστοτε διοίκηση των ερυθρολεύκων.

Τρίτον, έχει μεγαλώσει στην ίδια γειτονιά με τον ισχυρό άνδρα της ΑΕΚ, τον κ. Δημήτρη Μελισσανίδη, με τον οποίο, ασχέτως οπαδικών προτιμήσεων, παραμένει πάντα καλός και πιστός φίλος.

Δεν υπάρχει λοιπόν τίποτα και κανένας άλλος πού να μπορεί λογικά να συνδεθεί με την επίθεση των μπράβων, πλην της ίδιας τους της αποκάλυψης. Φυσικά, δεν είναι δυνατόν να συνδεθεί με το περιστατικό η επίσημη διοίκηση του συγκεκριμένου Συνδέσμου, διότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα να προέρχεται από αυτόβουλη απόφαση μεμονωμένων μελών ή άλλων, παραπλήσιων Συνδέσμων ή υποομάδων ανεξάρτητων οπαδών. Όλα αυτά, φυσικά θα τα βρεί η δικαστική έρευνα, η οποία έχει, όπως είπαμε, ξεκινήσει.

Μετά την επίθεση, ο κ. Κουρίδης νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», απ’ όπου την επομένη πήρε εξιτήριο. Πρέπει να σημειωθεί εδώ, ότι εκτός ου προχωρημένου της ηλικίας του, η κατάσταση της υγείας του νομικού συμβούλου της ΕΠΟ είναι επιβαρημένη, λόγω των χειρουργικών επεμβάσεων στις οποίες έχει υποβληθεί ( μπαϊπάς ) προ ετών. Θα μπορούσε λοιπόν η επίθεση αυτή να έχει τραγικά αποτελέσματα και για τη ζωή ακόμα του κ. Κουρίδη.

Αντίδραση άνευ προηγουμένου από την ΕΠΟ για «στοχοποίηση» μέσω ΣΚΑΪ !

Πέρα όμως από την κατάθεση του ίδιου του Κουρίδη, η διοίκηση της ΕΠΟ χωρίς τυμπανοκρουσίες και πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας προχώρησε σε ενέργειες ουσιαστικές και ρηξικέλευθες, πού μπορούμε να πούμε ότι δεν έχουν προηγούμενο στην ιστορία τέτοιων περιστατικών.

Συγκεκριμένα, με την υπογραφή του προέδρου της κ. Γιώργου Σαρρή, στάλθηκαν χθες δύο έγγραφες αναφορές σχετικά με το λιντσάρισμα του κ. Κουρίδη, προς τους υψηλά ιστάμενους καθ’ ύλην αρμοδίους της πολιτείας. Η πρώτη στάλθηκε στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδια με κοινοποίηση στον αρχηγό της ΕΛΑΣ κ. Παπαγιανόπουλο. Η δεύτερη, στον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου, με κοινοποίηση στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου κ. Ευτυχία Γκοτζαμάνη.

Στην καταγγελία αυτή, περιγράφεται λεπτομερώς το περιστατικό της «δολοφονικής ενέργειας» ( έτσι χαρακτηρίζεται ) σε βάρος του νομικού της συμβούλου και αναφέρονται όλα όσα είχαν προηγηθεί και ( ως φαίνεται ) σχετίζονται με αυτό. Μεταξύ όλων, κυρίαρχη θέση ( τονίζεται ιδιαιτέρως ) η «δημοσιογραφική στοχοποίηση» του κ. Κουρίδη με το γνωστό τηλεοπτικό σποτ του καναλιού ΣΚΑΪ, στο οποίο «κυριαρχούσαν» διάφορα επικριτικά έως προσβλητικά ή και υβριστικά σχόλια σε βάρος του. Επισημαίνεται επίσης ότι με τον ίδιο τρόπο ( τηλεοπτικά σποτ αγνώστου παραγωγής και προελεύσεως ) στοχοποιούνται και άλλοι εκ των κορυφαίων παραγόντων της Ομοσπονδίας, όπως ο κ. Μπριάκος, ο κ. Δούρος, ο πρόεδρος της ΚΕΔ κ. Καραμελίδης, αλλά και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Γιώργος Σαρρής.

Η ΕΠΟ, αφού κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το άμεσο μέλλον, αναφερόμενη σε χαλασμένα μυαλά πού προσπαθούν να δυναμιτίσουν το κλίμα για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους», διαβεβαιώνει ότι όλα όσα αναφέρονται στις καταγγελίες της μπορούν να επαναληφθούν και διά ζώσης στους αρμοδίους, με περισσότερες λεπτομέρειες και στοιχεία και ζητάει συνάντηση μαζί τους προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία εφαρμογής των νόμων μετά από ενδελεχή έρευνα των διωκτικών αρχών.

Μανώλης Γαβαθιώτης

Keywords
Αναζητήσεις
μπραβοι και θυρα 13
Τυχαία Θέματα