Με πολιτική συμφωνία η εκταμίευση της δόσης

Με πολιτική συμφωνά θα κλείσει τελικά το θέμα της εκταμίευσης της δόσης, καθώς με παρέμβαση του Σαμαρά τα μέτωπα με την τρόικα θα κλείσουν και η διαπραγμάτευση θα ολοκληρωθεί.

Μετά την συνάντηση των τροϊκανών με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά στην οποία παραβρέθηκαν οι υπουργοί κ.κ. Γιάννης Στουρνάρας

και Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζεται συγκρατημένη αισιοδοξία ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο η διαπραγμάτευση θα κλείσει. Όπως έλεγε κυβερνητική πηγή έχει υπάρξει σημαντική προσέγγιση των δύο πλευρών.

Το δημοσιονομικό κενό έχει περιοριστεί στα 200 εκατομμύρια ευρώ αφού η Τρόικα δέχθηκε τις προτάσεις και τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς στα περισσότερα ζητήματα ακόμη και στην αλλαγή του τρόπου είσπραξης του χαρατσιού στα ακίνητα. Παραμένει όμως «αγκάθι» η μεγάλη διαφορά στο θέμα των απολύσεων και της μετακίνησης των δημοσίων υπαλλήλων. Η κυβέρνηση δεν θέλησε να αυξηθεί ο αριθμός των απολύσεων πάνω από τους 15.000 όπως διαβεβαίωσε ο κ. Μητσοτάκης, ωστόσο η εμπλοκή που προκλήθηκε έδειξε ότι ο αρμόδιος υπουργός δεν ήταν κατάλληλα προετοιμασμένος.

Keywords
Τυχαία Θέματα