Μία "γροθιά" Δένδιας και Αθανασίου ενάντια στη βία! (Φωτορεπορτάζ)

Τις θέσεις τους για την βία ανέλυσαν σε εκδήλωση της ΝΔ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου ενώ μίλησε και ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γιάννης Πανούσης. Η εκδήλωση έγινε με πρωτοβουλία του Ανδρέα Παπαμιμίκου στον ίδιο χώρο που είχε γίνει και πέρυσι εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ για τη βία.

Παρόντες εκτός από τους δύο υπουργούς ήταν ο αντιπρόεδρος της Βουλής,

Γιάννης Τραγάκης, ο Αντώνης Μπέζας, η Ντόρα Μπακογιάννη, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ο Γιώργος Σούρλας ενώ δυναμική ήταν και η παρουσία της ΟΝΝΕΔ.

Ο Νίκος Δένδιας τόνισε ότι η βία υποστηρίζεται από μια εφιαλτική ακρότατη δεξιά, υπάρχει όμως ένας ευρύτερος χώρος με λίγες αλλά χιλιάδες ατόμων που φλερτάρουν με την ιδέα μια εσωτερικής τρομοκρατίας.

Στην ίδια εκδήλωση μίλησε και ο Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος τόνισε ότι η πολιτεία δεν πρέπει να περιμένει μια αυτόματη λύση για την βία, η λύση είναι μια και μοναδική είπε και στάθηκε στην επικράτηση του κράτους δικαίου.

Κατέληξε λέγοντας ότι η πολιτεία οφείλει να διαμορφώνει το κατάλληλο πλαίσιο, θεωρώντας την υπάρχουσα νομοθεσία επαρκή. Τόνισε ότι γίνεται μια διαρκής επεξαργασία, ωστόσο, θέτοντας ως παράδειγμα το ζήτημα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου που αναμένεται να έρθει στη Βουλή εντός των επόμενων εβδομάδων.

Keywords
Τυχαία Θέματα