Ο Τσιάρας ένωσε τον Νότο!

Με πρόατση του βουλευτή Καρδίτσας Κώστα Τσιάρα οι χώρες του Νότου αναβαθμίζουν τη συνεργασία τους. Σε διάσκεψη που διεξάγεται στην Αθήνα ανακοινώθηκε η δημιουργία ενός άτυπου οργάνου στο οποίο θα συμμετέχουν η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ρουμανία, η Κροατία, η Βουλγαρία, η Κύπρος και βεβαίως η Ελλάδα μέσω των κοινοβουλίων τους. Ο βουλευτής πρότεινε την αναβάθμιση του συγκεκριμένου

οργάνου, την οποία δέχτηκαν όλοι οι συμμετέχοντες.

«Ο ευρωπαϊκός νότος δεν είναι απλά και μόνο μια γεωγραφική έννοια. Στην πραγματικότητα υφίσταται ως έννοια πολιτική, που μπορεί να είναι μια αντίληψη διαφορετική, εναλλακτική για το μέλλον της Ευρώπης», υποστήριξε ο Κώστας Τσιάρας ο οποίος είναι και ο οικοδεσπότης της Συνόδου ως πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης ο Τσιάρας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Τα κράτη μέλη του Νότου της ΕΕ αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις όσον αφορά τις εξωτερικές υποθέσεις και την άμυνα, λόγω της εγγύτητάς τους με μια περιοχή συνεχούς αστάθειας, εντάσεων και συγκρούσεων. Η κρίση στη νότια γειτονία, στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική προκαλεί στον Ευρωπαϊκό Νότο πρόσθετα προβλήματα. Η συντονισμένη δράση, καθίσταται πλέον επιβεβλημένη. Βασικός μας στόχος παραμένει η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση για την οποία πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και από κοινού. Είμαι πεπεισμένος, πως μόνο μέσα από μια Ευρώπη ενιαία και ισχυρή, μια Ευρώπη της αλληλεγγύης, της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής, μιας Ευρώπης των λαών, θα μπορέσουν και οι δικοί μας, οι λαοί του Νότου να ξανασταθούν γερά στα πόδια τους για να προσφέρουν ένα καλύτερο μέλλον στις επόμενες γενιές».

Keywords
Τυχαία Θέματα