Οι τράπεζες παρακρατούν λεφτά λόγω...ΑΤΜ

Σύμφωνα με πληροφορίες, νέα συστήματα αυξημένης ευαισθησίας ελέγχου γνησιότητας χαρτονομισμνάτων έχουν εγκατασταθεί στα ΑΤΜ των ελληνικών τραπεζών. Αποτέλεσμα αυτού είναι, όταν πας να κάνεις πληρωμή σε μία τράπεζα και ένα χαρτονόμισμα το θεωρήσει "ύποπτο"(πλαστό, φθαρμένο, με αλλοιώσεις κλπ.), να

σου δίνει 2 επιλογές...τη συνέχιση ή την ακύρωση της συναλλαγής.

Το "ύποπτο" χαρτονόμισμα ωστόσο με συμπληρωματικό "μήνυμα δικτύου" αναφέρει ότι παρακρατείται από το σύστημα (ΑΤΜ) προκειμένου να ελεγθεί, και σε περίπτωση που διαπιστωθεί η γνησιότητά του, πιστώνεται την πρώτη εργάσιμη μετά τον έλεγχο στο λογαριασμό του καταθέτη, σε αντίθετη περίπτωση το χαρτονόμισμα επιστρέφεται στον καταθέτη, μετά από κλήση παραλαβής από το υποκατάστημα, και αν διαπιστωθεί "δόλος", κινείται σε βάρος του αυτόφωρη διαδικασία, και είναι υπόλογος βάση της σχετικής νομοθεσίας για διακίνηση παραποιημένων χαρτονομισμάτων.

Το ζήτημα τα λεφτά που έχουν παρακρατηθεί. Συγκεκριμένα πολλά είναι τα παράπονα από πολίτες οι οποίοι έκαναν ανάληψη από μία τράπεζα και πήγαν να κάνουν πληρωμή σε ΑΤΜ άλλης τράπεζας και τους κρατήθηκε χαρτονόμισμα ως "ύποπτο".

Keywords
Αναζητήσεις
παρακρατηση χαρτονομισματος απο ατμ,
Τυχαία Θέματα