Όλες οι έως τώρα πληροφορίες και οι συλλήψεις

Την Τρίτη ξεκινούν οι απολογίες των 22 συλληφθέντων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ενώ ο την Τετάρτη τελικά θα απολογηθεί ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος. Καταζητούνται ακόμη 10 μέλη της οργάνωσης, για τα οποία έχει εκδοθεί εντάλματα. Εξελίξεις και

στα Ταμεία της Χρυσής Αυγής όπου αναμένεται να διαβιβαστεί εντός των ημερών από τον ανακριτή σχετικό αίτημα προς την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών για να ξεκινήσει η έρευνα στους προσωπικούς λογαριασμούς των μελών της Χρυσής Αυγής που έχουν συλληφθεί.

Διασυνδέσεις της Χρυσής Αυγής με το οργανωμένο έγκλημα αναζητούν πλέον οι διωκτικές αρχές και ετοιμάζονται να εξαπολύσουν έρευνες -έως και μία δεκαετία πίσω- για τυχόν στοιχεία που θα αποκαλύψουν έσοδα από εγκληματικές δραστηριότητες και χρηματοδότηση της Τρομοκρατίας.

Η ώρα του Χρήστου Παππά

Πρωταγωνιστικό ρόλο είχε εχθές ο Χρήστος Παππάς ο οποίος ενώ αναζητείτο, εμφανίστηκε μόνος του στη ΓΑΔΑ φτάνοντας με ένα ταξί και δηλώνοντας ότι πρόκειται για «πολιτικές διώξεις», ενώ λίγο προτού μπει στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής σήκωσε το χέρι του χαιρετώντας ναζιστικά.

Όταν δε βγήκε από το κτήριο της ΓΑΔΑ φορώντας χειροπέδες άρχισε να φωνάζει συνθήματα υπέρ της Χρυσής Αυγής, ενώ αιφνιδιάζοντας τους συνοδούς του, άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου και δείχνοντας τις χειροπέδες φώναζε υπέρ του κόμματός του.

Ο εισαγγελέας, του άσκησε ποινική δίωξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Ο κ. Παππάς ακολούθως οδηγήθηκε στο γραφείο του ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί, ενώ στη συνέχεια επέστρεψε στη ΓΑΔΑ.

Προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη

Προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη ζήτησε και έλαβε από τον Ειδικό Ανακριτή Διαφθοράς ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς.

Ο βουλευτής, κατηγορούμενος για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, δήλωσε κατά την έξοδό του από το ανακριτικό γραφείο «διώκουν εμάς για να φοβηθείς εσύ ελληνικέ λαέ. Οι ιδέες δεν φυλακίζονται». Ο κ. Παππάς θα παραμείνει κρατούμενος, όπως και οι συγκατηγορούμενοί του στη ΓΑΔΑ, μέχρι την απολογία του.

Τα κρυμμένα όπλα

Στο πόρισμά του ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κάνει αναφορά για όπλα τα οποία είναι κρυμμένα. Αυτό προκύπτει από τις μαρτυρίες των πρώην στελεχών της Χρυσής Αυγής προειδοποιεί πως η οργάνωση έχει κρυμμένα όπλα σε περιοχές της Αττικής, όπως η Μάνδρα, η Μαλακάσα και η Σαλαμίνα.
Αγωνία στις δικαστικές Αρχές και πρώτη προτεραιότητα για τις διωκτικές Αρχές αποτελεί ο εντοπισμός του βαρέως οπλισμού της χαρακτηρισμένης ως εγκληματικής πια οργάνωσης, Χρυσής Αυγής.

Σε χωριστά κελιά η ηγετική ομάδα

Στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής εξακολουθούν να κρατούνται και οι υπόλοιποι 21 συλληφθέντες για την ίδια υπόθεση, ενώ όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Κυριακής ο 22ος συλληφθείς φαίνεται πως βρισκόταν μπροστά στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ενώ συνελήφθη στη Σαλαμίνα.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και ο αρχηγός της, Νίκος Μιχαλολιάκος, δεν έχουν έρθει σε επαφή μεταξύ τους από τη στιγμή που συνελήφθησαν, ενώ επισημαίνεται πως τους έχουν αφαιρεθεί τα κινητά τους τηλέφωνα και ως εκ τούτου οι αναρτήσεις που έχουν γίνει σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης έχουν να κάνουν καθαρά με άτομα του περιβάλλοντός τους που χειρίζονται τους εν λόγω λογαριασμούς.

Ανοίγουν στόματα

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας εκ των συλληφθέντων «έσπασε» και ομολόγησε ότι βρισκόταν μπροστά στη δολοφονία του Π. Φύσσα, ωστόσο δεν έχει δώσει τουλάχιστον προς το παρόν λεπτομέρειες για τη δομή της οργάνωσης και για το ποιοι ήταν εκείνοι που ενημερώνονταν για όλα τα περιστατικά βίας.
Ήδη ένας από τους συλληφθέντες που συμμετείχαν στην δολοφονική επίθεση σε βάρος του Παύλου Φύσσα φέρεται να έχει ανοίξει το στόμα του και να έχει δώσει πολύ συγκεκριμένες πληροφορίες.

Αναζητούν τρεις γυναίκες και δύο άνδρες

Την ίδια στιγμή οι έρευνες της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, ενώ νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με ορισμένες μαρτυρίες στο αυτοκίνητο του Γ. Ρουπακιά, βρίσκονταν την ώρα του εγκλήματος, άλλος ένας άνδρας με ξυρισμένο κεφάλι, ο οποίος έσπευσε να εξαφανιστεί χτυπώντας μάλιστα και έναν αστυνομικό, αλλά και τρεις ξανθιές γυναίκες.

Η αστυνομία αναζητά επίσης έναν άνδρα, του οποίου το κινητό βρέθηκε στο αυτοκίνητο του Γ. Ρουπακιά, αλλά και έναν απόστρατο αξιωματικό των ενόπλων δυνάμεων καθώς στο Ι.Χ. του δολοφόνου εντοπίστηκε η ταυτότητά του.

Σφίγγει ο κλοιός

Παράλληλη έρευνα όμως γίνεται και από το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ σε αστυνομικά τμήματα αλλά και την ΕΚΑΜ. Ήδη μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκονται δύο στελέχη της ΕΛΑΣ, μια ανθυπαστυνόμος από την Ασφάλεια Πειραιά, στο σπίτι της οποίας βρέθηκε ένα μικρό οπλοστάσιο, αλλά και κάρτα μέλους της Χρυσής Αυγής, αλλά και ένας αστυνομικός της ΔΙΑΣ.
Το πόρισμα των «αδιάφθορων» της ΕΛΑΣ αναμένεται να είναι έτοιμο σε περίπου 20 ημέρες και δεν αποκλείεται ο αριθμός των εμπλεκόμενων αστυνομικών να ξεπεράσει τους 10.

Keywords
Τυχαία Θέματα