Όταν η Πατρίδα κινδυνεύει….

ΟΙ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ εξελίξεις στην Ελλάδα και οι δικαστικές αποφάσεις, που έχουν ως αποτέλεσμα να καθηλώνουν καθημερινά μπροστά στις τηλεοράσεις χιλιάδες συμπολίτες μας, άφησαν σε δεύτερο και τρίτο πλάνο πολλά εξ’ ίσου σημαντικά γεγονότα. Τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Και αν η καθημερινότητα είναι εκείνη που απασχολεί χιλιάδες λαού, κανείς δεν αμφισβητεί ότι υπάρχουν γεγονότα άμεσα συνδεδεμένα με την παγκόσμια οικονομική κρίση. Άρα και την ελληνική.

• ΑΥΤΑ που συμβαίνουν στις ΗΠΑ

και την καταμέτωπη σύγκρουση Μπαράκ Ομπάμα και ενός μεγάλου τμήματος του Κογκρέσου και τους Ρεμπουμπλικανούς για τον Προϋπολογισμό.

• Η ΗΤΤΑ στις δημοτικές εκλογές στην Πορτογαλία του κυβερνητικού συνασπισμού, με νικητές αδέσμευτους και ανεξάρτητους Δημάρχους. Αιτία η λιτότητα και τα σκληρά μέτρα του Πορτογαλικού Μνημονίου.

• Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ πολιτική που οδήγησε μετά από 36 χρόνια στη Νορβηγία στην εξουσία την Δεξιά της Πρωθυπουργού Έμα Σόλπεργκ. Δίπλα της όμως και σύμμαχος το ξενοφοβικό Κόμμα Προόδου (16,4 %).

• ΕΝΤΟΝΟ προβληματισμό προκαλούν τα μέτρα λιτότητας του Γίρκι Κατάϊνεν στη Φιλανδία με περικοπές στον Προϋπολογισμό εφέτος, μεγαλύτερες και από τον έως τώρα, των 6 δις ευρώ και αφορμή για να θέτει ζήτημα διακοπής της βοήθειας στην Ελλάδα το ακδροδεξιό κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης (Κόμμα Αλήθειας).

• ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ, μετά το 2010, οι Χριστιανοδημοκράτες που παρέδωσαν τη σκυτάλη στους Φιλελεύθερους του Μαρκ Ρούτε είδαν τον τελευταίο να αποτυγχάνει στην οικονομία για να κάνει τους Σοσιαλδημοκράτες του Ρούμερ να ‘’πιστεύουν΄΄ ότι θα κερδίσουν με άνεση τις εκλογές. Η κάλπη έδειξε άλλο..πρόσωπο και η κυβέρνηση ΄΄μεγάλου συνασπισμού΄΄ που σχηματίστηκε καταβάλει τεράστια προσπάθεια για να διατηρήσει την αξιοπιστία των Οίκων αξιολόγησης. Αντιστρόφως ανάλογα από την σκληρότητα που επιδεικνύουν οι Ολλανδοί κάθε φορά που μιλούν για την Ελλάδα και την χρηματοδότησή μας.

• ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ η κρίση δεν λέει να σταματήσει ή να ανακοπεί. Από το 2009 που ξέσπασε η κρίση, τα ΄΄πειράματα΄΄ στην πυραμίδα των κυβερνήσεων (τέσσερις μέχρις σήμερα) αντί να βελτιώνουν την κατάσταση οι συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, με μια ακόμα αυτό το μήνα, την δυνάμωσαν και την οδήγησαν ραγδαία στις αγκαλιές της Τρόϊκας!.

• Η ΙΒΕΤΑ ΡΑΝΤΙΤΣΟΒΑ Πρωθυπουργός της Σλοβακίας έγινε ΄΄διάσημη΄΄ το 2012 καθώς αρνιόταν πεισματικά να εγκρίνει στο Κοινοβούλιο της Σλοβακίας την δανειακή δόση στην Ελλάδα!. Οι τρεις κυβερνήσεις που άλλαξαν από τον Ιούλιο του 2010 έως σήμερα δημιούργησαν μεγαλύτερα προβλήματα. Με λιτότητα, μέτρα σε όλους τους τομείς και χρέος. Χωρίς σταθερή κυβέρνηση και με ανάγκη δανείου, στη Σλοβακία, οι αλλαγές και οι φωνές για εκλογές, έφεραν αρνητικότερα αποτελέσματα του ΄΄προσδοκώμενου μιας κυβερνητικής εξουσίας΄΄!

• ΣΤΙΣ ΔΥΟ Βαλκανικές χώρες, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, η ΕΕ επιβάλει τακτικά αυστηρά μέτρα, περιορισμούς στις επιδοτήσεις και αναβολή καταβολής των δικαιουμένων από το ταμείο στήριξης. Οι δύο Σοσιαλιστές Πλάμεν Ορεσάρσκυ (Βουλγαρία) και Βίκτωρ Πόντα (Ρουμανία) που ζητούσαν εκλογές σε κάθε περίπτωση και με τις κινητοποιήσεις οδήγησαν σε πτώση των κυβερνήσεων στις δύο χώρες. Τώρα αντιμετωπίζουν μαζικές αντιδράσεις, διαδηλώσεις και κυρίως τις σχεδόν μηνιαίες παρατηρήσεις της Κομμισσιόν σε θέματα της ΕΕ και της καθυστερημένης εφαρμογής των οδηγιών και των όρων της Συνθήκης της Λισσαβώνας.

• ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ, στις πρόσφατες εκλογές της περασμένης Κυριακής ο ΄΄μεγάλος συνασπισμός΄΄ του Λαϊκού Κόμματος και του Σοσιαλιστικού συγκέντρωσε ποσοστό 51% και θα σχηματίσει κυβέρνηση, χάνοντας όμως συνολικά 4.5% και αναλογικά ποσοστά που ήταν τα χειρότερα από το 1945!. Οι Λαϊκοί – ακροδεξιοί του Χ.Κρ. Στράχε, συγκέντρωσαν ποσοστό 21.5% με τον διάδοχο του Χάϊντερ να απειλεί τη συγκυβέρνηση με το σύνθημα ΄΄αγάπα τον πλησίον σου΄΄ χάρη στο οποίο είχε άνοδο από το 15.5 % το 2008 σε 21.5% το 2013!.. Υπογραμμίζουμε στο σημείο αυτό ότι αναφερόμαστε στην Αυστρία , ένα κράτος μέλος με θετικούς δείκτες ανάπτυξης. Κυρίως όμως με χαμηλό ποσοστό ανεργίας (4.8%). Δημόσιο χρέος 74%, πληθωρισμό 2.3% και 49.960 δολλάρια κατά κεφαλή εισόδημα. Επίσης με μετανάστες πρώτης και δεύτερης γενιάς σε ποσοστό 19% (πληθυσμός 8.5 εκ). Και φυσικά, η Αυστρία δεν είναι στο Μνημόνιο.

• ΞΕΧΩΡΙΣΤΉ περίπτωση αποτελεί η Ουγγαρία του Βίκτωρ Όρμπαν. Του ΄΄σκληρού΄΄ της ΕΕ κυρίως όμως του ΔΝΤ στο οποίο έχει υπαχθεί η χώρα του, πριν από την σημερινή κεντροδεξιά κυβέρνηση, η τότε Σοσιαλιστική (2010).

Ο Όρμπαν, αντιμετωπίζει προβλήματα Συνταγματικού Δικαίου, καθώς προσπαθεί να παρεμβαίνει και να αλλάζει Νόμους ακόμα και στην καθημερινότητα. Όπως π.χ το μέτρο απομάκρυνσης των αστέγων από χώρους επισκεψημότητας τουριστών και κατοίκων του κέντρου, πλησίον Μουσείων, κρατικών κτηρίων, εκθεσιακών κέντρων κλπ. Κάτω από την πίεση της ΕΕ και του ΕΚ άλλαξε προς το θετικό και ο νόμος για τα ΜΜΕ.

ΙΤΑΛΙΑ: Ένα ξεχωριστό κεφάλαιο ευθύνης στην κοινωνία και τους πολίτες.

ΑΦΗΣΑΜΕ τελευταία την Ιταλία. Γιατί κατά την γνώμη μας αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο. ΄Έυθύνης στην κοινωνία και τους πολίτες΄΄. Από τους εκπροσώπους του λαού στη Βουλή και τη Γερουσία΄΄.

• Με ζωή μόλις τεσσάρων μηνών η τρικομματική κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Ενρίκο Λέττα (σοσιαλδημοκράτες, κεντροδεξιοί και το κόμμα του Μάριο Μόντι), κινδύνεψε να καταρρεύσει, όταν ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μετά την τελεσίδικη καταδίκη του από το ανώτατο δικαστήριο, αφού ζήτησε να του αποδοθεί χάρη από τον Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο, την οποία του αρνήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απείλησε να καταψηφίσει την κυβέρνηση Λέττα.

• ΣΕ ΕΝΑ έντονο πολιτικό και πολιτειακό κλίμα, με τη βαθειά ύφεση και τον κίνδυνο κατάρρευσης του Ιταλικού οικονομικού συστήματος, η ΕΕ έζησε ένα δραματικό τριήμερο.

• Μπροστά στις απειλές του Καβαλιέρε, οι βουλευτές και γερουσιαστές όλων των κομμάτων, αλλά και οι Ενώσεις Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών και συμπρωταγωνιστές όλα τα Μέσα Επικοινωνίας, πήραν θέσεις μάχης! Ανάλογα με τη λογική αποκόμισης κερδών (πολιτικών και εντυπώσεων) και στήριξης διαφορετικών θέσεων.

1. Το Δημοκρατικό – σοσιαλιστικό Κόμμα τάχθηκε υπέρ νέων συμμαχιών, χωρίς την κεντροδεξιά και διατήρηση της κυβέρνησης, με κάθε κόστος.

2. Ο Πέπε Γκρίλλο και το Κόμμα του ήθελε άμεσα εκλογές.

3. Ο Μάριο Μόντι, να συνεχίσει το έργο, όποιο κυβερνητικό σχήμα προκύψει, η κυβέρνηση Λέττα, χωρίς Μπερλουσκόνι.

4. Το Κ.Κ σύμμαχος των σοσιαλιστών επικροτούσε εμπιστοσύνη στο Λέττα, χωρίς PLD. Άμεσα εκλογές αν παραμείνει υπό όρους στην κυβέρνηση η Κεντροδεξιά.

5. Λέγκα του Βορρά και συναφή κόμματα εντός του Κόμματος του λαού (P.P) τάχθηκαν υπέρ των εκλογών.

ΣΤΙΣ νέες επιθέσεις του Μπερλουσκόνι , ο Λέττα, αποφάσισε τότε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Το κάλεσμα των κοινωνικών ομάδων, αλλά και των οικονομολόγων, τραπεζιτών, επιχειρηματιών και της ΕΕ ΄΄να μη συρθεί σε εκλογές η Ιταλία γιατί θα ήταν καταστροφή για όλους΄΄, ταρακούνησε την πολιτική ηγεσία και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΄΄’όχι εκλογές, ψήφο εμπιστοσύνης στον Ενρίκο Λέττα΄΄, η απάντηση του Σίλβιο ήταν ΄΄αποσύρω και καλώ σε παραίτηση τους υπουργούς μου΄΄.

Η ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ μέσα από το Κόμμα του ήλθε από το ΄΄παιδί του΄΄. Τον Γραμματέα που ο ίδιος επέλεξε ως αντικαταστάτη του. Τον Αντζελίνο Αλφάνο: ΄΄Εγώ θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στο Λέττα!΄΄. είπε ο τελευταίος..

Ήταν η είδηση των τελευταίων δεκαπέντε χρόνων! Από την εποχή του Ρομάνο Πρόντι. Στο πλευρό του άλλοι 23-40 βουλευτές και γερουσιαστές.

ΤΕΛΙΚΟ αποτέλεσμα:

Απόλυτη νίκη του Λέττα και πολιτική ήττα του Μπερλουσκόνι που με συντριβή είπε και αυτός:

΄΄Ναι! γιατί η Πατρίδα κινδυνεύει χωρίς κυβέρνηση!

Ναι! γιατί η ακυβερνησία θα οδηγήσει τη χώρα σε χρεοκοπία.

Ναι! για μεταρρυθμίσεις. Ανάπτυξη. Έξοδο από την κρίση!΄΄.

• ΄΄Δεν κοιμήθηκα όλο το βράδυ. Τώρα η πολιτική νίκησε. Νικήσαμε ενωμένοι. Η χώρα δεν αντέχει εκλογές σε μια εποχή μεγάλων κοινωνικών αναταραχών και βαθειάς οικονομικής κρίσης’’ ήταν το λόγια του Πρωθυπουργού με χειροκροτήματα από όλες τις πλευρές.

• ΄΄Αυτή θα είναι κυβέρνηση σταθερότητας και διάρκειας. Μέχρι το 2015. Οι εκλογές θα διεξαχθούν τότε μόνο που η χώρα θα έχει αναπνεύσει και θα ξαναγυρίσει, στο δρόμο της ανάπτυξης!΄΄.

ΜΠΡΟΣΤΑ στο συμφέρον της χώρας τους οι Ιταλοί πολιτικοί ψήφισαν υπέρ των κυβερνητικών αντιπάλων τους, γιατί η πατρίδα τους βρίσκεται λίγα μέτρα πριν από τον γκρεμό!

Απίστευτο για την Ιταλία.. Και όμως αληθινό!

Keywords
ελλαδα, ηπα, ηττα, εκλογες, μνημονιο, δις, ολλανδια, τσεχια, χρεος, σλοβακία, διαδηλωσεις, αυστρια, ουγγαρια, ΔΝΤ, μμε, ιταλια, βουλη, pld, χρεοκοπια, μπροστα, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , δημοτικες εκλογες 2010, εκλογες 2010, εκλογικα αποτελεσματα, μετρο, αλλαγη ωρας, νεα κυβερνηση, μπερλουσκονι, Καλή Χρονιά, μνημονιο 2, εκλογες 2012, βουλευτικές εκλογές 2012, θεμα εκθεσης 2012, αλλαγη ωρας 2012, ομπαμα, εκλογες ηπα, μνημονιο 3, ιταλια εκλογες, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2015, εκλογες 2010 δημοτικες, κοινωνια, κομματα, αποτελεσματα, βουλευτες, οικονομικη κριση, επιδοτησεις, σλοβακία, χωρες, βουλγαρια, γνωμη, ηγεσια, ηπα, ηττα, ιταλια, μμε, οικονομια, ολλανδια, πιεση, ρουμανια, σημερινη, υφεση, αυστρια, αφορμη, βραδυ, βρισκεται, γεγονοτα, δευτερο, δημοσιο, δις, εγινε, ευρω, ειπε, εμα, εποχη, ζωη, θετικο, κεφαλαιο, κυβερνηση, κλιμα, κομμα, λογια, νικη, νορβηγια, πορτογαλια, προβληματα, τριημερο, τσεχια, φυσικα, φιλανδια, φορα, χειροτερα, αγκαλιες, χωρα, μπροστα, pld, τηλεορασεις, θεματα, θεσεις
Τυχαία Θέματα