Ραδιενεργό καίσιο στη Θεσσαλονίκη από την καύση ξύλων

Μικροποσότητες ραδιενεργού Καισίου εντόπισαν οι ειδικοί αναλύοντας την ατμόσφαιρα της Θεσσαλονίκης. Τις αποδίδουν στα ξύλα που καίγονται στα τζάκια, ξύλα τα οποία προέρχονται από δέντρα που υπήρχαν την εποχή του πυρηνικού δυστυχήματος το 1986. Όπως λένε οι ειδικοί με την καύση του ξύλου, ένα μέρος του Καισίου απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα, το μεγαλύτερο όμως μέρος παραμένει στην στάχτη της εστίας. Οι επιστήμονες συνιστούν ιδιαίτερη προσοχή κατά τον καθαρισμό των τζακιών ώστε να μην εισπνέουμε τη στάχτη.
Αν η στάχτη καταλήξει στα σκουπίδια ή σε χώμα, τότε λόγω των μικρών συγκεντρώσεων του Καισίου, δεν υπάρχει πρόβλημα. Πηγή: www.lifo.gr

Μικροποσότητες ραδιενεργού Καισίου εντόπισαν οι ειδικοί αναλύοντας την ατμόσφαιρα της Θεσσαλονίκης. Τις αποδίδουν στα ξύλα που καίγονται στα τζάκια, ξύλα τα οποία προέρχονται από δέντρα που υπήρχαν την εποχή του πυρηνικού δυστυχήματος το 1986. Όπως λένε οι ειδικοί με την καύση του ξύλου, ένα μέρος του Καισίου απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα, το μεγαλύτερο όμως μέρος παραμένει στην στάχτη της εστίας.

Οι επιστήμονες συνιστούν ιδιαίτερη προσοχή κατά τον καθαρισμό των τζακιών ώστε να μην εισπνέουμε τη στάχτη. Αν η στάχτη καταλήξει στα σκουπίδια ή σε χώμα, τότε λόγω των μικρών συγκεντρώσεων του Καισίου, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Μικροποσότητες ραδιενεργού Καισίου εντόπισαν οι ειδικοί αναλύοντας την ατμόσφαιρα της Θεσσαλονίκης. Τις αποδίδουν στα ξύλα που καίγονται στα τζάκια, ξύλα τα οποία προέρχονται από δέντρα που υπήρχαν την εποχή του πυρηνικού δυστυχήματος το 1986. Όπως λένε οι ειδικοί με την καύση του ξύλου, ένα μέρος του Καισίου απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα, το μεγαλύτερο όμως μέρος παραμένει στην στάχτη της εστίας. Οι επιστήμονες συνιστούν ιδιαίτερη προσοχή κατά τον καθαρισμό των τζακιών ώστε να μην εισπνέουμε τη στάχτη. Αν η στάχτη καταλήξει στα σκουπίδια ή σε χώμα, τότε λόγω των μικρών συγκεντρώσεων του Καισίου, δεν υπάρχει πρόβλημα. Πηγή: www.lifo.grΜικροποσότητες ραδιενεργού Καισίου εντόπισαν οι ειδικοί αναλύοντας την ατμόσφαιρα της Θεσσαλονίκης. Τις αποδίδουν στα ξύλα που καίγονται στα τζάκια, ξύλα τα οποία προέρχονται από δέντρα που υπήρχαν την εποχή του πυρηνικού δυστυχήματος το 1986. Όπως λένε οι ειδικοί με την καύση του ξύλου, ένα μέρος του Καισίου απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα, το μεγαλύτερο όμως μέρος παραμένει στην στάχτη της εστίας. Οι επιστήμονες συνιστούν ιδιαίτερη προσοχή κατά τον καθαρισμό των τζακιών ώστε να μην εισπνέουμε τη στάχτη. Αν η στάχτη καταλήξει στα σκουπίδια ή σε χώμα, τότε λόγω των μικρών συγκεντρώσεων του Καισίου, δεν υπάρχει πρόβλημα. Πηγή: www.lifo.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα