Σαμαράς: "Υπάρχει ταλέντο, νέα παιδιά δημιουργούν τις δικές τους εταιρίες"

Στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο της Ελλάδας, αναφέρθηκε ο έλληνας πρωθυπουργός, στη Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

"Στόχος μας είναι, το νέο μοντέλο της ελληνικής οικονομίας να βασιστεί στην τεχνολογία και την καινοτομία", σημείωσε ο Α. Σαμαράς στη συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο και του ευρωπαϊκού στόχου για τη δημιουργία της ενιαίας

ψηφιακής αγοράς στην Ε.Ε. που ήταν ψηλά στην ατζέντα της συνόδου.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στα παραδείγματα ξένων κολοσσών που επενδύσουν σε ελληνικές start ups, καθώς και στις σημαντικές επενδυτικές συμφωνίες από εταιρίες όπως η Hewlett Packard και η κινεζική ZTE.

"Υπάρχει ταλέντο επιστημονικό, νέα παιδιά που δημιουργούν τις δικές τους εταιρίες", σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας θα επικεντρωθεί στην τεχνολογία αλλά και στις συνέργειες που δημιουργούνται από το "πάντρεμα" με τομείς που η Ελλάδα έχει συγκριτικό πλεονέκτημα, όπως η ναυτιλία, ο τουρισμός και η βιομηχανία τροφίμων, σημείωσε.

"Στην αναπτυξιακή αναγέννηση του τόπου, στρατιώτες θα είναι νέα παιδιά. Θα κάνουμε την Ελλάδα, εξωστρεφή περιφερειακό κόμβο καινοτομίας", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, στη Σύνοδο αναφέρθηκε στην πρόοδο που συντελείται στην Ελλάδα σε ζητήματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, φέρνοντας ως παραδείγματα την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και τα περιφερειακά δίκτυα (rural networks).

Keywords
Τυχαία Θέματα