Σοβαρό καρδιακό επεισόδιο ο νέος Υπουργός Άμυνας της Κύπρου

Εγκεφαλική αιμορραγία και ανακοπή καρδιάς, που όμως ανατάχθηκε εγκαίρως, υπέστη στο γραφείο του ο νέος – μόλις μιας εβδομάδας – Υπουργός Άμυνας της Κύπρου Τάσος Μητσόπουλος και βρίσκεται διασωληνομένος στην Εντατική του Νοσοκομείου Λευκωσίας, όπου μετεφέρθη επειγόντως σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με κυπριακές πηγές (Newsit.com.cy) η κατάστασή του είναι πολύ σοβαρή, καθώς χειρουργήθηκε επειγόντως, και πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές αργά το απόγευμα σήμερα αναμένονται στην

κυπριακή πρωτεύουσα ο διαπρεπής Έλληνας νευροχειρούργος Δρ.Ανδρέου από την Αθήνα και ομάδα νευροχειρουργών από το Ισραήλ.

Οι ίδιες κυπριακές πηγές αναφέρουν ότι ο Τάσος Μητσόπουλος νοσηλεύεται στην Εντατική του Νοσοκομείου Λευκωσίας, στον αναπνευστήρα, ενώ υπόκειται σε διαδικασία εξωτερικής παροχέτευσης (external brainage), προκειμένου να αποσυμφορηθεί η εγκαφαλική πίεση.

Το λιποθυμικό επεισόδιο σημειώθηκε στις 10:30, στο γραφείο του στο Υπουργείο Αμύνης. Η ιδιαιτέρα του τον ζήτησε στο τηλέφωνο, αλλά εκείνος δεν απαντούσε, οπότε μετά από κάποια λεπτά χτύπησε την πόρτα του γραφείου του. Μην λαμβάνοντας κάποια απάντηση, εισήλθε σε αυτό, όπου και τον αντίκρισε λιπόθυμο. Αμέσως διακομίστηκε εσπευσμένως με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, προκειμένου να υποβληθεί σε σειρά εξετάσεων, όπου διαπιστώθηκε ότι το καρδιακό επεισόδιο προήλθε από ρήξη ανευρίσματος. Στο πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν σημειωνόταν ότι ο ΥΠΑΜ υπέστη καρδιακό επεισόδιο ακολουθούμενο από υπαρραχνοειδή αιμορραγία (εγκεφαλική).

Υπενθυμίζεται ότι ο Τάσος Μητσόπουλος μετακινήθηκε την περασμένη εβδομάδα από το Υπουργείο Συγκοινωνιών στο Υπουργείο Αμύνης, στο πλαίσιο του ανασχηματισμού της κυβερνήσεώς του στον οποίο προέβη ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος πληροφορήθηκε τα δυσάρεστα νέα στις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής της ΕΕ.

Ας σημειωθεί ότι επικοινωνία με την Κύπρο είχε και ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, καθώς ο Τάσος Μητσόπουλος είναι προσωπικός του φίλος.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα