Άνοιγμα στην Κίνα κάνει ο... κόκκινος Πάνος

Ένα νέο κεφάλαιο στενότερης συνεργασίας στις πολιτιστικές σχέσεις Ελλάδας- Κίνας εγκαινίασε η σημερινή συνάντηση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου με τον Υφυπουργό Πολιτισμού της Κίνας κ. Λι Ζιαοζίε.

Ο Κινέζος υφυπουργός συνεχάρη τον Έλληνα υπουργό για τη διοργάνωση τού συνεδρίου και για τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. "Η Ελλάδα και η Κίνα είναι δυο από τις αρχαιότερες χώρες με τους αρχαιότερους πολιτισμούς. Και οι

δυο έχουμε υποφέρει από φαινόμενα αρχαιοκαπηλίας και θα είναι χρήσιμο να έχουμε κοινή στάση απέναντι στην παράνομη διακίνηση αρχαιοτήτων". Δεσμεύτηκε μάλιστα του χρόνου να διοργανώσει το επόμενο συνέδριο η κινεζική κυβέρνηση και κάλεσε τον κ. Παναγιωτόπουλο γι’ αυτό το λόγο στο Πεκίνο.

Από την άλλη, ο Έλληνας Υπουργός Πολιτισμού πρότεινε τη σύσταση μικτής ελληνοκινεζικής επιτροπής, η οποία θα συνεδριάζει δυο ή τρεις φορές το χρόνο με σκοπό να στηρίξει την επικοινωνία υπηρεσιακών παραγόντων του ΥΠΠΟΑ, αλλά και επιστημόνων και καλλιτεχνών, καθώς και την ανταλλαγή καλλιτεχνικών παραστάσεων και την τόνωση του πολιτιστικού τουρισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα