Ο Ερντογάν επιμένει στη μείωση των επιτοκίων παρά το 73,5% του πληθωρισμού

19:15 6/6/2022 - Πηγή: Fortune

Ο πληθωρισμός είναι ένα πρόβλημα για την Τουρκία, αλλά δεν είναι η κύρια αιτία των προβλημάτων της, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το Reuters. To πρόβλημα, πρόσθεσε, είναι το υψηλό κόστος ζωής.

Θα συνεχίσουμε να μειώνουμε τα επιτόκια, είπε υπερασπιζόμενος την οικονομική πολιτική του. Δεν θα τα ανεβάσουμε, επανέλαβε, κόντρα στο ρεύμα αύξησης επιτοκίων που επικρατεί διεθνώς για να αναχαιτιστεί ο πληθωρισμός… εκτός απο την Κίνα.

Οι επενδυτές, εξήγησε το σχέδιό του, θα μπορούν να

επωφεληθούν από τον χαμηλότοκο τραπεζικό δανεισμό κι έτσι θα αυξήσουμε την παραγωγή μας, τις εξαγωγές και την απασχόληση.

Το πλεόνασμα των τρεχουσών συναλλαγών, τόνισε, θα αποκαταστήσει την κατάλληλη συναλλαγματική ισοτιμία και επομένως θα πετύχουμε τη σταθεροποίηση των τιμών.

Τέλος, ο Τούρκος πρόεδρος προανήγγειλε ρύθμιση για την αύξηση της αμοιβής των δημοσίων υπαλλήλων.

Η λίρα κατέγραψε νέες απώλειες έως και 0,9% μετά τις δηλώσεις Ερντογάν. Το τουρκικό νόμισμα έχει υποτιμηθεί κατά 19,8% φέτος, στη χειρότερη επίδοση μεταξύ των αναδυόμενων αγορών, μεταδίδει το Bloomberg.

Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας διατηρεί το επιτόκιο αναφοράς στο 14% από τον περασμένο Δεκέμβριο, παρόλο που ο ετήσιος πληθωρισμός σκαρφάλωσε στο 73,5% τον Μάιο.

To άρθρο Ο Ερντογάν επιμένει στη μείωση των επιτοκίων παρά το 73,5% του πληθωρισμού δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα