5 fashion cliché που ο κόσμος της μόδας μέσα στα χρόνια κατέρριψε

Όπως σε κάθε τομέα έτσι και στον κόσμο της μόδας, η ιστορία και οι καταστάσεις έχουν δημιουργήσει στερεότυπα. Ένα παραπάνω μάλιστα όταν πρόκειται για το στυλ και την εξωτερική εμφάνιση, κάτι τόσο εύκολο να κριθεί και πολλές φορές αρνητικά. Βέβαια πολλά από αυτά τα οldschool πλέον cliché, η νέα γενιά τα έχει πια απορρίψει, αλλά ας δούμε κάποια που έχουν μείνει χαραγμένα στο μυαλό μας.

@editorialist

Τον

χειμώνα φοράμε μαύρα και το καλοκαίρι λευκά: η άποψη δημιουργήθηκε κυρίως για χρηστικούς λόγους. Τα λευκά δεν ήταν εύκολο να φορεθούν τον χειμώνα γιατί λερώνονται εύκολα, ενώ τα μαύρα το καλοκαίρι αποφεύγονταν γιατί «τραβούσαν» τον ήλιο. Όχι απαραίτητα λανθασμένη άποψη αλλά ποιος μπορεί να πει όχι σε ένα total white outfit τον χειμώνα;

@fashiongum

Οι λάμψεις και τα ρούχα με strass είναι βραδινά κομμάτια: Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι δεν υπάρχουν βραδινά και πρωινά ρούχα, μόνο συνδυασμοί. Από συνήθεια οι λάμψεις φοριούνταν μόνο το βράδυ, ως κάτι πιο επίσημο και grande, όμως οι συνήθειες αλλάζουν.  

@chicagotribune

Υπάρχουν ανδρικά και γυναικεία ρούχα και αυτό είναι ξεκάθαρο: η μόδα γίνεται όλο και πιο gender fluid, δεν δέχεται πρέπει και μη και ο καθένας μπορεί να φοράει ότι θέλει. Μάλιστα είναι και πολύ πιο στυλάτο μια γυναίκα να φοράει «ανδρικά» ρούχα. Τελευταία όμως έχουν κάνει και οι άντρες την επανάσταση τους και πλέον τους έχουμε δει και με φούστες και με crop tops.    

@fashiongum

Τα πέδιλα είναι μόνο για το καλοκαίρι: για να μην κρυώνουμε; Κατανοητό. Μόνο που σήμερα συνδυάζονται και με αξεσουάρ, όπως κάλτσες, και υπάρχουν τολμηρές που το κρύο δεν φοβούνται. Μπρος τα κάλλη τι είναι ο πόνος…

@greceghanem/instagram

Πρέπει να ντυνόμαστε ανάλογα με την ηλικία μας: τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Στερεότυπα όπως όσο ανεβαίνουν τα χρόνια κατεβαίνει και το μήκος της φούστας δεν υφίστανται πια. Η καθεμιά μας μπορεί να κρίνει μόνη της τι θέλει να φορέσει και με ποια ρούχα αισθάνεται όμορφα και καλά. Η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός. Αυτή τη φράση επιλέγουμε να κρατήσουμε.   

Keywords
Τυχαία Θέματα