7 tips για να επιλέξετε τη σωστή απόχρωση foundation για την επιδερμίδα σας

16:20 16/1/2024 - Πηγή: InStyle

Κατά καιρούς, ακούμε ποικίλες συμβουλές σχετικά με το πώς να επιλέξουμε τη σωστή απόχρωση foundation για την επιδερμίδα μας. Η επιλογή αυτή άραγε πρέπει να ταιριάζει με το χρώμα του λαιμού, πρέπει να το δοκιμάζουμε στον καρπό μας ή να το ελέγχουμε υπό φυσικό φως; Τι από όλα αυτά ισχύει; Και το πιο σημαντικό – πώς μπορούμε να βρούμε την ιδανική απόχρωση που θα αναδείξει τη φυσική μας όψη;

Εστιάστε στις ανάγκες της επιδερμίδας σας

Ποιος είναι ο τύπος και οι ανάγκες της επιδερμίδας σας; Είτε υπάρχει κάποιο θέμα, όπως έκζεμα, είτε απλά θέλετε να δώσετε λάμψη στην επιδερμίδα σας, δείτε τι χρειάζεστε

και ποιες προϋποθέσεις πρέπει να τηρεί το ιδανικό foundation.

Βρείτε τους υποτόνους σας

Έχετε θερμό, ψυχρό ή ουδέτερο υποτόνο; Βρείτε την απάντηση εδώ, καθώς αυτό είναι καθοριστικό για την επιλογή της ιδανικής απόχρωσης foundation. Αυτή η απόφαση θα αποτρέψει τις δυσχρωμίες και το εφέ μάσκας που βλέπουμε σε κάποιες περιπτώσεις.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rare Beauty by Selena Gomez (@rarebeauty)

Δείτε το πάνω σας πριν το αγοράσετε

Η επιλογή του foundation μπορεί να αποδειχτεί λανθασμένη χωρίς δοκιμή. Πηγαίνετε σε ένα κατάστημα ομορφιάς και τεστάρετε διάφορες αποχρώσεις στον πρόσωπό σας στο φυσικό φως. Ο παράγοντας ‘φυσικό φως’ είναι καθοριστικής σημασίας.

Επιλέξτε υγρές, χωρίς έλαια, συνθέσεις

Επιλέξτε τη σωστή φόρμουλα ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας. Εάν δεν επιθυμείτε ένα ιδιαίτερα ματ αποτέλεσμα, η υγρή ή κρεμώδης φόρμουλα είναι συνήθως η καλύτερη επιλογή. Οι φόρμουλες χωρίς έλαια είναι εξαιρετικές για επιδερμίδες που έχουν τάση λιπαρότητας, γυαλάδες και ατέλειες.

Ποια είναι η ανάγκη κάλυψης;

Αν αναζητάτε ένα φυσικό αποτέλεσμα, επιλέξτε ένα ελαφρύ foundation ή μία ενυδατική κρέμα με χρώμα. Εάν επιθυμείτε περισσότερη κάλυψη, τότε διαλέξτε ένα foundation με μεσαία κάλυψη που μπορείτε να “χτίσετε” για πλήρη κάλυψη.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kylie Cosmetics (@kyliecosmetics)

Προσέξτε τις συνθέσεις υψηλής κάλυψης

Ακόμη κι αν η επιδερμίδα σας παρουσιάζει σημαντικές ατέλειες, οι πιο βαριές φόρμουλες συνήθως δεν είναι η λύση. Αν για παράδειγμα υπάρχει θέμα με την υφή της, επιλέξτε ένα primer με σιλικόνη. Αυτό μπορεί να χαρίσει ομοιομορφία και λεία βάση άρα καλύτερη εφαρμογή του foundation και πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Πείτε ‘ναι’ στα δείγματα

Ίσως αγαπάτε το foundation που χρησιμοποιείτε τώρα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείτε να ανακαλύψετε και άλλα, ενδεχομένως ακόμα πιο εξελιγμένα ή αποτελεσματικά. Γι’ αυτό μη διστάζετε να ζητάτε δείγματα από τα stands των brands.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Brookelle McKenzie (@bybrookelle)

Keywords
Τυχαία Θέματα