BAFTA 2024: Σάρωσαν στις υποψηφιότητες “Oppenheimer” και “Poor Things” – Η έκπληξη με την “Barbie”

17:33 18/1/2024 - Πηγή: InStyle

Αντίστροφη μέτρηση για τα βραβεία BAFTA, για τα οποία ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες. Το “Οppenheimer” του Christopher Nolan και το “Poor Things” του Γιώργου Λάνθιμου σάρωσαν στις υποψηφιότητες, με τη μεν πρώτη ταινία να έχει 13 και τη δεύτερη 11. Δυσάρεστη έκπληξη περίμενε την “Barbie” της Greta Gerwick, καθώς απέσπασε μόλις πέντε υποψηφιότητες.

Η “Oppenheimer” έχει τις περισσότερες υποψηφιότητες μεταξύ των οποίων για καλύτερη ταινία, σκηνοθεσία, Α’ Ανδρικού Ρόλου για τον Cillian

Murphy όπως και Β’ γυναικείου για την Emily Blunt και B’ ανδρικού ρόλου για τον Robert Downey Jr.

BAFTA 2024 nominations: Leonardo DiCaprio snubbed as Oppenheimer and Poor Things dominatehttps://t.co/BJdsJryvG0#baftas #poorthings #oppenheimer #leonardodicaprio pic.twitter.com/czC1u4JTGy

— Daily Express (@Daily_Express) January 18, 2024

Το “Poor Things” από την πλευρά του, διεκδικεί 11 BAFTA, μεταξύ των οποίων εκείνα της καλύτερης ταινίας και του Α’ γυναικείου ρόλου για την Emma Stone. Ωστόσο, ο Γιώργος Λάνθιμος δεν είναι υποψήφιος για καλύτερη σκηνοθεσία.

Η “Barbie”, επίσης, διεκδικεί μόλις πέντε βραβεία από τη Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου. Η Margot Robbie και ο Ryan Gosling είναι υποψήφιοι στις αντίστοιχες κατηγορίες αλλά η Greta Gerwig δεν είναι υποψήφια για τη σκηνοθεσία της ταινίας. Επιπλέον, η Barbie δεν απέσπασε υποψηφιότητα για το βραβείο καλύτερης ταινίας.

POOR THINGS – 11 Nomination In BAFTA 2024

Including
• Best Film
• Outstanding British FILM
• Leading Actress – Emma Stone
• Makeup and Hair
• Best Visuals Effects
And More#PoorThings #EmmaStone #BAFTAS #PoorThingsFilm #BAFTA pic.twitter.com/zbVVIIQFHq

Black Town (@townblack71) January 18, 2024

Συνεχίζοντας, η ταινίας του Martin Scorsese, “Killers of the Flower Moon” έχει εννέα υποψηφιότητες, αλλά ο Scorsese δεν είναι υποψήφιος για καλύτερη σκηνοθεσία. Εκτός υποψηφιοτήτων και η νικήτρια της Χρυσής Σφαίρας, Lily Gladstone.

Oι ταινίες “The Holdovers” και “Maestro” του Bradley Cooper, διεκδικούν επτά βραβεία, μεταξύ των οποίων και εκείνο της καλύτερης ταινίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα