Clutch Bags: Τα παρεξηγημένα τσαντάκια κάνουν comeback το φθινόπωρο του ‘23

10:37 12/8/2023 - Πηγή: InStyle

Κατά καιρούς, η μόδα μας έχει διδάξει πολλά. Κάτι που είναι τάση σήμερα, μπορεί να είναι ξεπερασμένο αύριο.

Έτσι και τα clutch bags, αυτά τα μικρά κομμάτια της μόδας που τόσο πολύ αγαπήσαμε παλιότερα επιστρέφουν δυναμικά στο φως της επικαιρότητας αυτό το φθινόπωρο.

Πόσες φορές τα είχαμε αγκαλιάσει, πόσες φορές τα είχαμε απορρίψει, αφήνοντάς τα να κρυφτούν στο βάθος ενός συρταριού, μόνο για να τα βρούμε ξανά εκεί, μετά από αρκετά χρόνια, είτε στις πασαρέλες μεγάλων οίκων μόδας είτε στα χέρια των στιλάτων

γυναικών που δίνουν νέα ζωή στις κλασικές αυτές δημιουργίες.

Να σας συστήσουμε τα clutch bags

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς μια τόσο μικρή, λεπτή και αριστοκρατική τσάντα μπορεί να κρατήσει όχι μόνο τα απαραίτητα, αλλά και το ύφος ενός ολόκληρου ντυσίματος; Τα clutch bags αποτελούν την εκλεπτυσμένη πρακτικότητα που παίρνει τη μορφή ενός μικρού κουτιού. Αυτά τα μικρά αξεσουάρ συνοδεύουν χρόνια τώρα τις γυναίκες σε πιο ειδικές περιστάσεις, κρύβοντας πίσω από τον απλό τους σχεδιασμό τη δυναμική να αναβαθμίσουν κάθε εμφάνιση σε ένα ολοκληρωμένο fashion statement look.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @therowcollection

Επιστροφή στον χρόνο

Η ιστορία των clutch bags έκανε την εμφάνισή τους τη δεκαετία του 1920, όταν σχεδιαστές όπως οι Coco Chanel και ο Emilio Pucci πρωτοστάτησαν στο να τα κάνουν αναπόσπαστο μέρος των συλλογών τους. Τα ’60s και ’70s ξεκίνησαν μια εποχή εκρήξεως για τα clutch bags, με τον Pierre Cardin και την Judith Leiber να εντυπωσιάζουν με τις μοναδικές δημιουργίες τους. Κάθε clutch bag έφερε μαζί του μια ιστορία, μια αφήγηση που προκαλούσε έκπληξη και έξαψη! 

Η αναγέννηση των clutch bags

Φέτος λοιπόν, είναι και πάλι η χρονιά τους! Τα clutch bags επιστρέφουν δυναμικά στο προσκήνιο, αποτελώντας το κέντρο της προσοχής σε πασαρέλες οίκων όπως αυτές της Bottega Veneta, της Miu Miu και του The Row. Τώρα ωστόσο, φοριούνται σε πιο grande μέγεθος αναδεικνύοντας μοναδικά prints, υφές και χρώματα που αντανακλούν το πνεύμα της εποχής.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Victoria Barbara (@officialvictoriabarbara)

Μια νέα εποχή: Τα νέα clutch bags

Και καθώς εισβάλλουμε στη νέα εποχή, τα clutch bags αποκτούν νέα μορφή και ρόλο. Η πρακτικότητα συναντά την κομψότητα, καθώς οι νέες τσάντες αλλάζουν διαστάσεις, προκειμένου να φιλοξενήσουν τα απαραίτητα της σύγχρονης γυναίκας όπως ένα laptop για παράδειγμα. Τα oversized σε στιλ νεσεσέρ και οι τετραγωνισμένες γραμμές τους προσφέρουν έναν αέρα εξαιρετικής κομψότητας, ενώ το χαρακτηριστικό κούμπωμα παραμένει το ίδιο αξιόπιστο, αλλά πιο μοντέρνο από ποτέ.

Φέτος το φθινόπωρο κρατάμε clutch bags!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @therowcollection

Keywords
Τυχαία Θέματα