Dolly Parton & Rock & Roll Hall of Fame. Tο θέμα της υποψηφιότητας συνεχίζεται

17:03 18/3/2022 - Πηγή: InStyle

Η θρυλική τραγουδίστρια της κάντρι δήλωσε είπε ότι δεν αισθάνεται ότι «έχει κερδίσει το δικαίωμα» της υποψηφιότητας και ότι θα ήθελε κυκλοφορήσει ένα υπέροχο rock ‘n’ roll άλμπουμ κάποια στιγμή στο μέλλον.

Ο κιθαρίστας των Judas Priest, Richie Faulkner, και ο αρχηγός των Twisted Sister, Dee Snider σχολίασαν την απόφασή της.

«Νομίζω ότι ήταν

μια εκλεπτυσμένη κίνηση, πραγματικά» είπε ο Faulkner στο podcast Rock of Nations. «Νομίζω ότι αναγνωρίζει το είδος της και ότι δεν ταιριάζει απαραίτητα στο Rock & Roll Hall of Fame. Και νομίζω ότι εγείρει ερωτήματα για το ποιο είναι το είδος του Rock & Roll Hall of Fame».

Οι Judas Priest είναι επίσης υποψήφιοι φέτος, οπότε ο Faulkner έχει προσωπικό όφελος από την κατάσταση. Ένας από τους λόγους που η Dolly Parton αποσύρθηκε ήταν για να μην αφαιρέσει ψήφους από άλλους καλλιτέχνες.

Μετά την αποχώρησή της από τη λίστα των υποψηφίων, οι Judas Priest έχουν περάσει στην πέμπτη θέση στη δημοσκόπηση των θαυμαστών, αν και η ψήφος των θαυμαστών έχει πολύ μικρό βάρος στη διαδικασία.

«Το να το αποκαλούμε Rock & Roll Hall of Fame και να μην έχουν ενταχθεί μπάντες όπως οι Judas Priest από την πρώτη μέρα, νομίζω ότι είναι περίεργο πράγμα» εκτίμησε ο Faulkner. «Το έχω ξαναπεί αυτό. Είναι σοκαριστικό, πραγματικά. Δεν ξέρω πώς μπορείτε να το ονομάζετε Rock & Roll Hall of Fame χωρίς να έχετε σαν προεπιλογή τέτοια συγκροτήματα, κατά κάποιο τρόπο δημιούργησαν το είδος» συμπλήρωσε.

Η Dolly Parton αποσύρει την υποψηφιότητά της από το Rock & Roll Hall of Fame

Ο Snider επαίνεσε την τραγουδίστρια με το ακόλουθο tweet: «Λοιπόν, η @DollyParton με εξέπληξε.  Αναγνωρίζοντας ότι είναι (υπέροχη αλλά) όχι rock ‘n’ roll, απέρριψε την υποψηφιότητά της για το  @rockhall! Δεν θέλει να στερήσει την αναγνώριση από έναν ροκ καλλιτέχνη».

Τι απαντά το Rock & Roll Hall of Fame Foundation

Μπορεί να τήρησε σιγή επί τρεις ημέρες μετά τη δήλωση της Dolly Parton ότι θα ήθελε να μείνει εκτός “αγώνα”, τελικά όμως το Rock & Roll Hall of Fame Foundation εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία στην πραγματικότητα υπονοεί ότι η θρυλική τραγουδίστρια της κάντρι μουσικής θα παραμείνει στη λίστα των υποψήφιων.

Καθώς η ψηφοφορία έχει ήδη ξεκινήσει, η θέση του ιδρύματος είναι ότι, ενώ η «ευγενική» δήλωσή της αξίζει να ληφθεί υπόψη, το  Rock & Roll Hall of Fame είναι μια μεγάλη σκηνή που περιλαμβάνει πολλούς περισσότερους από τους βασικούς ροκ καλλιτέχνες – και θα αφήσει την απόφαση στους ψηφοφόρους. «Όλοι εμείς στη μουσική κοινότητα έχουμε δει την ευγενική παρατήρηση της Dolly Parton που εκφράζει την αίσθηση ότι δεν έχει κερδίσει το δικαίωμα να εισαχθεί στο Rock and Roll Hall of Fame», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Εκτός από το απίστευτο ταλέντο της ως καλλιτέχνης, η μετριοφροσύνη της είναι ένας άλλος λόγος και επίσης είναι αγαπημένο είδωλο εκατομμυρίων θαυμαστών σε όλο τον κόσμο».

«Από την αρχή του, το Rock and Roll είχε βαθιές ρίζες στη μουσική Rhythm & Blues και Country. Δεν ορίζεται από ένα είδος, από έναν ήχο που συγκινεί τη νεανική κουλτούρα. Η μουσική της Dolly επηρέασε αμέτρητους καλλιτέχνες που ακολούθησαν και η ίδια έχει αμέτρητους θαυμαστές. Για την υποψηφιότητά της στο Rock and Roll Hall of Fame ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία όπως συμβαίνει με όλους τους άλλους καλλιτέχνες».

Το Ίδρυμα συνεχίζει επαναλαμβάνοντας ότι η ψηφοφορία είναι ήδη σε εξέλιξη: «Η πρόταση για τη Dolly και για τους άλλους 16 υποψήφιους για την κλάση του 2022, στάλθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα στους 1.200 ψηφοφόρους μας, η πλειονότητα των οποίων είναι οι ίδιοι καλλιτέχνες, για να την εξετάσουν»

«Αισθανόμαστε δέος για το λαμπρό ταλέντο και το πρωτοποριακό πνεύμα της Dolly και είμαστε περήφανοι που την έχουμε προτείνει για εισαγωγή στο Rock and Roll Hall of Fame» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα