Gianni Versace: 25 χρόνια από τη δολοφονία του βασιλιά της μόδας – Το συγκινητικό μήνυμα της αδελφής του Donatella

16:01 15/7/2022 - Πηγή: InStyle

Είκοσι πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη μέρα που o Gianni Versace έπεσε νεκρός έπειτα από δολοφονική επίθεση έξω από το σπίτι του στο Μαϊάμι.

Credit: Donatella Versace/Instagram

Ήταν το πρωινό της 15ης Ιουλίου 1997 όταν ο βασιλιάς της μόδας επέστρεφε σπίτι αφού είχε πάει να πάρει τον καφέ του. Περπατούσε αμέριμνος καθώς δεν είχε αντιληφθεί τον νεαρό άνδρα που τον ακολουθούσε. Όταν πήγε να ανοίξει την εξώπορτα ο δράστης της φονικής επίθεσης σήκωσε το όπλο και πυροβόλησε τον Gianni Versace στο κεφάλι με δύο σφαίρες. Ο θάνατος του Gianni συγκλόνισε

τον πλανήτη και βύθισε στο πένθος τον κόσμο της μόδας.

Michel Arnaud/CORBIS/Corbis via Getty Images

O δολοφόνος του θρυλικού σχεδιαστή μόδας, Andrew Cunanan, οκτώ ημέρες μετά, αυτοκτόνησε με το ίδιο όπλο με το οποίο είχε σκοτώσει τον Versace. Το πτώμα του βρέθηκε σε δωμάτιο του δεύτερου ορόφου σε ένα πλωτό σπίτι. Θυρωρός άκουσε τον πυροβολισμό και κάλεσε την αστυνομία. Ειδική μονάδα SWAT κατέφθασε στον χώρο και έριξε δακρυγόνα στο δωμάτιο προτού εισβάλει σ΄ αυτό.

Δώδεκα ώρες μετά ανακοίνωσαν τον θάνατο του φυγά Andrew Cunanan. Δεν είχε αφήσει μήνυμα αυτοκτονίας και ποτέ δεν έγινε γνωστό το κίνητρο δολοφονίας του Versace.

Gianni Versace and Grace Jones 1989′Gianni Versace and Cindy Crawford 1992′Το συγκινητικό μήνυμα της Donatella Versace

Μετά τη δολοφονία του, τον θρυλικό οίκο του ανέλαβε η αδελφή του Donatella Versace. Σήμερα, 25 χρόνια μετά εκείνη έκανε μια συγκινητική αφιέρωση στον αδικοχαμένο αδελφό της με ανάρτησή της στο instagram.

“25 χρόνια μου λείπεις, Gianni. Κάθε μέρα εύχομαι να ήσουν ακόμη εδώ”.

Credit: Donatella Versace/Instagram Gianni Versace and Donatella Versace, Paul Beck 1992′ View this post on Instagram

A post shared by Donatella Versace (@donatella_versace)

Keywords
Τυχαία Θέματα