Gloria Estefan: Μιλά για την κακοποίησή της στα 9 χρόνια της και συγκλονίζει

23:01 5/3/2024 - Πηγή: InStyle

Η Gloria Estefan είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να δώσει συμβουλές σε γονείς σχετικά με τους παιδεραστές, αφού η ίδια έχει προσωπική εμπειρία. Η σταρ υπέστη σεξουαλική κακοποίηση στα 9 της χρόνια από μέλος της οικογένειάς της. Δεν είναι η πρώτη φορά που μιλά για το περιστατικό, κάτι που επιδιώκει για να βοηθήσει και άλλα θύματα και τις οικογένειές τους.

Η 66χρονη σήμερα Gloria Estefan, στη διάρκεια μιας συνέντευξης για τη σειρά ντοκιμαντέρ Life

Stories The Thread, μίλησε για την εφιαλτική εμπειρία, αποκαλώντας τον θύτη, “αρπακτικό του χειρότερου είδους”.

Είχε αρχίσει να περνάει χρόνο μαζί του για να σπουδάσει μουσική. “Η μητέρα μου άκουσε ότι ένας από τους ξαδέλφους του πατέρα μου είχε μια όμορφη σχολή κλασικής μουσικής“, είπε η Estefan, προσθέτοντας ότι οι γονείς της θεώρησαν ότι θα ήταν καλή ιδέα να μάθει μουσική παράλληλα με το τραγούδι της. “Ο πατέρας μου ήταν ενθουσιασμένος που πήγα και σπούδασα κλασική κιθάρα”.

Η Estefan συνέχισε εξηγώντας ότι της πήρε έναν ολόκληρο χρόνο για να “βρει το κουράγιο να πει στη μαμά μου τι συνέβαινε με αυτόν τον άντρα”.

Η απροθυμία της να μιλήσει γι’ αυτό, όπως είπε, προήλθε από φόβο. “Νομίζω ότι φοβήθηκα ακόμη περισσότερο επειδή ήξερα ότι έφτανε στο σημείο να μου κάνει κάτι μη αναστρέψιμο”, δήλωσε η Estefan. “Ήξερα ότι έπρεπε να το αποφύγω αυτό με κάθε κόστος”.

Αλλά αυτός ο φόβος και η σιωπή της προκάλεσαν άγχος, εξήγησε. “Έχασα μαλλιά από το άγχος“, σημείωσε. Η απώλεια των μαλλιών της και το γεγονός ότι “έβρισκε συνεχώς δικαιολογίες” για να μην πηγαίνει στο μάθημα ήταν “πολύ ισχυρές ενδείξεις” που έδειχναν τι περνούσε, θυμήθηκε η Estefan.

Σε άλλο σημείο της συζήτησης, η Estefan αποκάλυψε ορισμένα πράγματα που μπορούν να κάνουν οι γονείς για να προσπαθήσουν να “αποτρέψουν” να συμβούν τέτοια πράγματα.

Όπως είπε: “Το να οπλίζεις [τα παιδιά] με εργαλεία όπως το να τους μιλάς ανοιχτά γι’ αυτό, να τους λες “μπορείς πάντα να λες στη μαμά ή στον μπαμπά οτιδήποτε σου συμβαίνει”” θα βοηθούσε. “Υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορούμε να σταματήσουμε να συμβαίνει αυτό, και φυσικά να βάλουμε αυτούς τους επιτήδειους πίσω από τα κάγκελα, γιατί δεν θα μπορούσαν να ξεφύγουν”.

Η Estefan αποκάλυψε για πρώτη φορά το τραύμα του παρελθόντος της σε ένα επεισόδιο της εκπομπής Red Table Talk το 2021. “Βρισκόταν σε θέση ισχύος επειδή η μητέρα μου με είχε βάλει στη μουσική του σχολή και αμέσως άρχισε να της λέει πόσο ταλαντούχα ήμουν και πόσο χρειαζόμουν ιδιαίτερη προσοχή και εκείνη ένιωθε τυχερή που εστίαζε αυτή την προσοχή σε μένα”, είπε τότε για τον κακοποιητή της. “Το έθεσε με έναν τρόπο του τύπου: “Ω, είσαι τόσο καλή σε αυτό και άσε με να σου διδάξω οτιδήποτε”. “

“Ξεκινάει σιγά-σιγά“, προειδοποίησε. “Και μετά γίνεται γρήγορα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα