Jimmy Buffett: Πέθανε ο τραγουδιστής και στιχουργός σε ηλικία 76 ετών

14:23 2/9/2023 - Πηγή: InStyle

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 76 ετών άφησε ο Αμερικανός τραγουδιστής και στιχουργός Jimmy Buffett, πιο πιο γνωστός για το τραγούδι του “Margaritaville”, έναν ύμνο στη ζωή στους τροπικούς.

«Ο Τζίμι πέθανε ειρηνικά το βράδυ της 1ης Σεπτεμβρίου, έχοντας στο πλάι του την οικογένειά του, φίλους, τη μουσική και τα σκυλιά του. Έζησε τη ζωή του σαν τραγούδι μέχρι την τελευταία του ανάσα και θα λείψει πάρα πολύ σε πολλούς», αναφέρεται στην ανάρτηση που έγινε στον λογαριασμό του στο Χ (πρώην Twitter).

pic.twitter.com/hQ7BwPJFVz

Jimmy Buffett (@jimmybuffett) September 2, 2023

Τα δύο τελευταία χρόνια, ο Buffet αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία του. Τόσο το 2022 όσο και τον φετινό Μάιο και Ιούνιο χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο και αναγκάστηκε να ακυρώσει αρκετές συναυλίες του.

Το “Margaritaville” κυκλοφόρησε το 1977 και έφθασε στον αριθμό 8 του Billboard Hot 100 όπου παρέμεινε για 22 εβδομάδες, κάνοντάς το πιο δημοφιλές σινγκλ του.

Ο Buffet ηχογράφησε 27 άλμπουμ –τέσσερις δίσκοι του έγιναν πλατινένιοι και οκτώ χρυσοί–, σε μια σταδιοδρομία πέντε δεκαετιών που περιελάμβανε το γράψιμο στίχων αλλά και τη διαχείριση μιας επιχειρηματικής αυτοκρατορίας.

Toto Cutugno: Πέθανε σε ηλικία 80 ετών ο Ιταλός τραγουδιστής – Είχε ερμηνεύσει το θρυλικό “Un Italiano vero”

Keywords
Τυχαία Θέματα