Kate Middleton: Ο ρόλος της στην απάντηση του Μπάκιγχαμ στη Meghan Markle μετά τη συνέντευξη στην Oprah

17:27 2/7/2023 - Πηγή: InStyle

Η Kate Middleton ήταν εκείνη που πίεσε τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για πιο σκληρή απάντηση στη Meghan Markle μετά την εκρηκτική συνέντευξη στην Oprah Winfrey.

Σύμφωνα με νέο βιβλίο, η πριγκίπισσα της Ουαλίας θέλησε να συμπεριληφθεί η φράση “ορισμένες αναμνήσεις μπορεί να διαφέρουν” στην επίσημη απάντηση του Μπάκιγχαμ στους ισχυρισμούς του πρίγκιπα

Harry και της Meghan Markle για τη συνέντευξη της Oprah Winfrey το 2021.

Αφού ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ ισχυρίστηκαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που έδωσαν στην Oprah τον Μάρτιο του 2021 ότι υπήρξαν “ανησυχίες και συζητήσεις σχετικά με το πόσο σκούρο” μπορεί να είναι το δέρμα του γιου τους Archie “όταν γεννηθεί”, το Παλάτι εξέδωσε μια δήλωση 61 λέξεων ως απάντηση.

Η δήλωση σημείωνε με νόημα ότι “ορισμένες αναμνήσεις μπορεί να διαφέρουν” σχετικά με το τι συζητήθηκε στη συνέντευξη – και τώρα, μια νέα έκδοση του βιβλίου “Courtiers: The Hidden Power Behind the Crown” του Valentine Low ισχυρίζεται ότι η πριγκίπισσα της Ουαλίας διαδραμάτισε βασικό ρόλο στην προώθηση της εν λόγω διατύπωσης, σύμφωνα με ένα απόσπασμα που μοιράστηκαν οι Times.

Ο Low επικαλείται μια πηγή που υποστήριξε ότι η απάντηση των Ανακτόρων είχε αρχικά “μια πολύ πιο ήπια εκδοχή” της φράσης “αναμνήσεις.”

“Τo debate ήταν, αν φανείς αφ’ υψηλού και προσφέρεις κλάδο ελαίας, (αποδεχόμενος ότι ο Harry και η Meghan είναι “πολυαγαπημένα μέλη της οικογένειας”); Ή μήπως υπάρχει κάποια στιγμή που πρέπει να παρέμβεις και να προσφέρεις την άποψή σου;”, μοιράστηκε η πηγή με τον Low, προσθέτοντας ότι η Kate και ο πρίγκιπας William ήθελαν να τη “σκληρύνουν.”

“Ήταν και οι δύο της ίδιας άποψης ότι χρειαζόμασταν κάτι που θα έλεγε ότι ο θεσμός δεν αποδέχεται πολλά από αυτά που είχαν ειπωθεί”, εξήγησε η πηγή.

Μια άλλη πηγή είπε στον συγγραφέα ότι η Kate επέμεινε να παραμείνει η φράση στην απάντηση του Παλατιού. “Η Kate ήταν εκείνη που ξεκάθαρα έθεσε το θέμα: “Η ιστορία θα κρίνει αυτή τη δήλωση και αν δεν συμπεριληφθεί αυτή η φράση ή μια φράση σαν αυτή, όλα όσα έχουν πει θα θεωρηθούν αληθινά.”

Η πηγή συνέχισε: “Δεν της αποδίδεται τόση αναγνώριση όση θα έπρεπε, επειδή είναι τόσο διακριτική σε αυτό. Παίζει με μακροπρόθεσμους όρους. Έχει πάντα το βλέμμα της στραμμένο στο: Αυτή είναι η ζωή μου και η ιστορική μου διαδρομή και θα γίνω βασίλισσα μια μέρα.”

Το βιβλίο υποστηρίζει επίσης ότι πολλές πηγές ανέφεραν ότι ο προσωπικός γραμματέας του πρίγκιπα William, Jean-Christophe Gray, ήταν υπεύθυνος για τη φράση, αν και κάποιοι την απέδωσαν στον Sir Clive Alderton. Προσθέτει, επίσης, ότι η βασίλισσα Ελισάβετ φέρεται να μην απάντησε αμέσως στη συνέντευξη της 7ης Μαρτίου επειδή περίμενε να παρακολουθήσει τη συνέντευξη στο ITV το επόμενο βράδυ.

Έχουν περάσει περισσότερα από δύο χρόνια από τότε που η Meghan δήλωσε ότι ο θεσμός της μοναρχίας την έκανε να σωπάσει κατά τη διάρκεια της συνέντευξης-βόμβα στην Oprah, στην οποία υποστήριξε επίσης ότι της αρνήθηκαν βοήθεια όταν βίωνε κρίση ψυχικής υγείας.

“Όλη η οικογένεια θλίβεται που μαθαίνει την πλήρη έκταση του πόσο δύσκολα ήταν τα τελευταία χρόνια για τον Harry και τη Meghan“, αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που κυκλοφόρησε και εξέδωσε η εκλιπούσα βασίλισσα Ελισάβετ Β’.

“Τα ζητήματα που τίθενται, ιδίως το φυλετικό, είναι ανησυχητικά. Ενώ ορισμένες αναμνήσεις μπορεί να διαφέρουν, λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψη και θα αντιμετωπιστούν από την οικογένεια κατ’ ιδίαν“, συνεχίζει η ανακοίνωση.

“Ο Harry, η Meghan και ο Archie θα είναι πάντα πολύ αγαπητά μέλη της οικογένειας.”

Keywords
Τυχαία Θέματα