Kohl Eyeliner: Η τεχνική που εμπνέεται από την αραβική ομορφιά- Πώς θα τη δοκιμάσουμε;

13:01 14/1/2024 - Πηγή: InStyle

Στον κόσμο της αραβικής ομορφιάς, το μακιγιάζ ξεχώριζε από πάντα για τη σαγηνευτική, μυστηριώδη του εμφάνιση. Σε πολλές αραβικές κοινωνίες, όπου τα μάτια είναι συχνά το μόνο ορατό σημείο, η έμφαση σε αυτά έχει ιδιαίτερη σημασία. Και μια από τις τεχνικές που αναδεικνύει την ομορφιά των ματιών είναι το “Kohl Eyeliner»!

Τι είναι το Kohl Eyeliner;

Το “Kohl” είναι μια αραβική λέξη που δηλώνει τον ορυκτό που χρησιμοποιούν για τη δημιουργία αυτού του καλλυντικού. Η

ιστορία του Kohl eyeliner ξεκινάει περίπου το 3000 π.Χ., όταν το χρησιμοποιούσαν όχι μόνο για να ωραιοποιήσουν τα μάτια αλλά και για να τα προστατεύσουν από το “κακό μάτι” και την ηλιακή ακτινοβολία. Σε ορισμένες ασιατικές κοινωνίες, έβαφαν τα μάτια των νεογέννητων βρεφών με Kohl, πιστεύοντας ότι αυτό καθαρίζει και αναζωογονεί την όραση.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Charlotte Tilbury, MBE (@charlottetilbury)

Είναι ασφαλές και ποια τα οφέλη του;

Παρόλο που το Kohl Eyeliner έχει βαθιές ρίζες στον πολιτισμό, οι παλιότερες συνταγές περιλάμβαναν μόλυβδο, με κίνδυνο δηλητηρίασης. Σήμερα, πολλά προϊόντα Kohl που βρίσκουμε στην αγορά είναι ασφαλή, χωρίς μόλυβδο. Στα συν του Kohl Eyeliner είναι το έντονο χρώμα, η μαλακή υφή, και η αντοχή.

Πώς θα το δοκιμάσετε

Αν θέλετε να δοκιμάσετε το Kohl Eyeliner, μπορείτε να αρχίσετε καθαρίζοντας την περιοχή των ματιών. Στη συνέχεια, μπορείτε να εφαρμόσετε σκιές σε κρεμώδη υφή ή ακόμα και σε σκόνη. Για μια μαλακή smoky εμφάνιση, το πινέλο είναι η καλύτερη επιλογή για να απλώσετε το eyeliner. Για πιο ακριβείς γραμμές, επιλέξτε πινέλο για eyeliner. Και μην ξεχνάτε να αφαιρέσετε το μακιγιάζ απαλά με νερό micellar ή καθαριστικό με βάση έλαιο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη James Molloy Makeup Artist (@jamesmolloymakeupartist)

Το Kohl Eyeliner είναι μια ιστορική τεχνική που μπορεί να προσθέσει μια νότα αραβικής γοητείας στο μακιγιάζ σας. Κι όμως, μπορεί να ενισχύσει την ομορφιά σας με ένα απλό, αλλά εντυπωσιακό τρόπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα