Maison Margiela: Ο John Galliano παρουσιάζει την F/W 2021 collection μέσα από ένα horror film

10:09 21/7/2021 - Πηγή: InStyle

Σκοτάδι, ομίχλη, εκκεντρικοί ήρωες, folklor ηρωίδες, σουρεαλιστική αισθητική βγαλμένη από εφιάλτη και τα ενδύματα σε πρώτο πλάνο. Εντυπωσιακά φορέματα, denim που επιστρέφουν στην αρχική τους μορφή όπως τα φορούσαν οι ψαράδες, ψηλές μπότες και μπουφάν με επένδυση. Αυτή είναι η ταινία τρόμου, με τίτλο «A Folk Horror Tale» που αντικατέστησε το show για την κολεξιόν Artisanal F/W 2021 του Maison Margiela.

View this post on Instagram

A post shared by Maison Margiela (@maisonmargiela)

Ο John

Galliano αποφάσισε να παρουσιάσει την collection του στη μεγάλη οθόνη, καθώς η ταινία προβλήθηκε πρόσφατα σε κινηματογράφο στο Champs Élysées του Παρισιού.

Courtesy Maison Margiela

View this post on Instagram

A post shared by Maison Margiela (@maisonmargiela)

Σύμφωνα με τον οίκο, το διάρκειας 70 λεπτών horror film καταπιάνεται με τη «δύναμη του χρόνου και της φύσης», εξερευνώντας τα θέματα «ένστικτο, κοινότητα και μεταμόρφωση». «Από παιδί, και ακόμη και σήμερα, δεν υπάρχει κάτι που να με γοητεύει περισσότερο από το να είμαι έξω, στο φεγγαρόφωτο», λέει ο Galliano στην αρχή της ταινίας, ο οποίος υπογράφει και το σενάριο. Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο βραβευμένος Γάλλος σκηνοθέτης, Olivier Dahan, γνωστός από το οσκαρικό «La Vie en Rose».

Courtesy Maison Margiela

View this post on Instagram

A post shared by Maison Margiela (@maisonmargiela)

Η ταινία παρακολουθεί την ιστορία ενός καταραμένου, παραθαλάσσιου χωριού. Πλοία-φαντάσματα που τρίζουν, κόκκινα φεγγάρια και αφιλόξενες θάλασσες καταπίνουν τη στεριά, όπου τοξικοί σπόροι ρημάζουν τα σπίτια και καταβροχθίζουν ανθρώπινη σάρκα. Τα σχέδια των ρούχων χαρακτηρίζονται από εικαστικές αναφορές σε θρύλους που παραπέμπουν στα χρόνια του μυθικού βασιλιά Αρθούρου και σε αγγλοσαξωνικές λατρείες.


Με τη συλλογή «Artisanal» του Maison Margiela, εισάγεται μια νέα τεχνική, το l’essorage, το οποίο θα μπορούσε να εμπνευστεί μεταφορικά από τη διαδικασία που πραγματοποίησαν οι αλχημιστές. Βασίζεται στην ανακύκλωση και σε επαναχρησιμοποιημένα υλικά που συρρικνώνονται μέσω ειδικών επεξεργασιών.

Courtesy Maison MargielaCourtesy Maison Margiela

Keywords
Τυχαία Θέματα