O Wentworth Miller αποκάλυψε πως διαγνώστηκε με αυτισμό

09:57 29/7/2021 - Πηγή: InStyle

Το Prison Break του FOX, ήταν μια από τις σειρές που καθήλωσε τους θεατές σε όλο τον κόσμο και άλλαξε το τηλεοπτικό τοπίο. Ο ταλαντούχος πρωταγωνιστής του, Wentworth Miller, «έκαψε» πολλές γυναικείες καρδιές, παρότι η αλήθεια του ήταν διαφορετική. Φαίνεται ωστόσο πως η ζωή του ηθοποιού είναι γεμάτη από ανατροπές και συνεχείς… αποκαλύψεις.

View this post on
Instagram

A post shared by Wentworth Miller (@officialwentworthmiller)

Το 2007, ο ίδιος αρνήθηκε σε μια συνέντευξη του στο InStyle ότι ήταν γκέι. Λίγα χρόνια αργότερα, τον Αύγουστο του 2013, αναφέρθηκε στην προσωπική του ζωή όταν δημοσίευσε μια επιστολή στον ιστότοπο του GLAAD, απορρίπτοντας την πρόσκληση να παρευρεθεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αγίας Πετρούπολης, επειδή ένιωθε «βαθιά ταραγμένος» από τη μεταχείριση της ρωσικής κυβέρνησης προς την ομοφυλοφιλική κοινότητα.

«Δεν μπορώ με καλή συνείδηση να συμμετάσχω σε μια εορταστική περίσταση που φιλοξενείται από μια χώρα όπου άνθρωποι σαν κι εμένα, στερούνται συστηματικά το βασικό τους δικαίωμα να ζουν και να αγαπούν ανοιχτά», είχε γράψει τότε.

View this post on Instagram

A post shared by Wentworth Miller (@officialwentworthmiller)

Σε παλαιότερη ανάρτησή του στο instagram, είχε μιλήσει και για τον ρόλο που τον έκανε γνωστό. «Η συμμετοχή μου στο Prison Break είχε πολλές δυσκολίες εντός και εκτός γυρισμάτων. Παρόλο που κανένα στέλεχος της σειράς δεν μου ζήτησε να θάψω την ομοφυλοφιλία μου, είχα ήδη λάβει μηνύματα από την κοινωνία, το σχολείο και το Χόλιγουντ, ότι έπρεπε να την κρύβω προκειμένου να κρατήσω τα δικαιώματά μου. Μια από τις ειρωνείες του να κρύβεις ότι είσαι γκέι είναι ότι γίνεσαι ο δεσμοφύλακας του εαυτού σου. Μιλάμε για αληθινό Prison Break», ανέφερε.

Ο 49χρονος Miller πρόσφατα έκανε και άλλη μια αποκάλυψη. Μίλησε για τον αυτισμό που διαγνώστηκε πέρυσι. «Αυτό είναι κάτι που δεν αλλάζει. Το να είμαι αυτιστικός είναι αυτό που με διαμόρφωσε στο ποιος είμαι. Σε ό,τι έχω πετύχει», εξήγησε.

View this post on Instagram

A post shared by Wentworth Miller (@officialwentworthmiller)

Μαζί με μια φωτογραφία ενός κενού λευκού τετραγώνου, ο ίδιος έγραψε στο post του: «Το φθινόπωρο κλείνει ένας χρόνος από τότε που έμαθα για τον άτυπο αυτισμό μου. Προηγήθηκε μια αυτοδιάγνωση. Ακολούθησε μια επίσημη διάγνωση. Ήταν μια μακρά διαδικασία, που χρειάστηκε ενημέρωση. Είμαι ένας μεσήλικας άντρας. Όχι πέντε χρόνων. Η πρόσβαση σε μια διάγνωση είναι προνόμιο που δεν απολαμβάνουν πολλοί», παραδεχόμενος ότι η διάγνωσή του ήταν «σοκ», αλλά «δεν αποτελεί έκπληξη».

View this post on Instagram

A post shared by Wentworth Miller (@wentworthmiller)

Ο ηθοποιός που έχει μιλήσει και στο παρελθόν για τον αγώνα που έδωσε με την ψυχική του υγεία και για το πώς αποπειράθηκε πολλές φορές να αυτοκτονήσει ως έφηβος, όπως ήταν αναμενόμενο, και σε αυτή του την αποκάλυψη δέχτηκε πολλά θετικά σχόλια από τους θαυμαστές του.

Go Wentworth!

Keywords
Τυχαία Θέματα
O Wentworth Miller,