Roger Whittaker: Πέθανε ο διάσημος τραγουδιστής της folk στα 87 του

09:51 19/9/2023 - Πηγή: InStyle

Ο Roger Whittaker, ένας από τους πιο διάσημους τραγουδιστές της βρετανικής folk μουσικής, πέθανε σε ηλικία 87 ετών.

Μια δήλωση της οικογένειάς του, την οποία μετέδωσε η Bild, επιβεβαίωσε ότι πέθανε στις 13 Σεπτεμβρίου σε νοσοκομείο της νότιας Γαλλίας.

Ο Whittaker ήταν διάσημος για επιτυχίες όπως το Durham Town, το New World

In The Morning και μια εκδοχή του Wind Beneath My Wings.

Britse schlagerzanger Roger Whittaker (87) overleden https://t.co/gGMLuuR7bV Zijn trouwste fans had hij in Duitsland. pic.twitter.com/2Vs6lKGIzl

Joey van Maanen (@JoeyvanMaanen) September 19, 2023

Στη συνέχεια σημείωσε μεγάλη επιτυχία στα folk music club και γνώρισε περαιτέρω φήμη όταν συνεργάστηκε με τον Des O’Connor για το Skye Boat Song το 1986.

“Ο Roger ήταν ένας εμβληματικός καλλιτέχνης, ένας υπέροχος σύζυγος και πατέρας. Άγγιξε τόσες πολλές καρδιές με τη μουσική του καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του και θα ζει πάντα στις αναμνήσεις μας”, αναφέρει η ανακοίνωση της οικογένειας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nouveau Nederland (@nouveaunl)

Ο Whittaker γεννήθηκε στο Ναϊρόμπι της Κένυας το 1936 από Άγγλους γονείς. Ο πατέρας του είχε λάβει ιατρική συμβουλή να ζήσει σε θερμότερο κλίμα, αφού υπέστη σοβαρά τραύματα σε ατύχημα με μοτοσικλέτα.

Ο πατέρας του διατηρούσε μια επιτυχημένη επιχείρηση παντοπωλείου, ενώ η μητέρα του ήταν δασκάλα. Τα παιδιά τους μεγάλωσαν από αφρικανικές νταντάδες και πριν μάθει αγγλικά, μιλούσε σουαχίλι.

Έφτασε στη Βρετανία το 1959 για να σπουδάσει ζωολογία, βιοχημεία και θαλάσσια βιολογία στο Πανεπιστήμιο του Bangor στην Ουαλία, ενώ η πρώτη του μεγάλη κυκλοφορία, το Steel Men, μπήκε στα βρετανικά charts καθώς έδινε τις τελικές εξετάσεις του πτυχίου του.

Kenyan-born British folk singer Roger Whittaker, who brought us hits like I’m Back, My Land In Kenya and Shimoni, has died aged 87. pic.twitter.com/HHYEflBblD

— H i s t o r yKE (@HistoryKE) September 18, 2023

Ο Whittaker κατάφερε να πουλήσει σχεδόν 50 εκατομμύρια δίσκους και να λάβει 250 πλατινένια, χρυσά και ασημένια βραβεία κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και διάσημος στη Γερμανία, καθώς μπορούσε να τραγουδάει και να ηχογραφεί τα τραγούδια του στα γερμανικά.

Credit: rogerwhittaker.com

Το 1975 το τραγούδι του The Last Farewell έφτασε στο Νο 1 σε 11 χώρες και ακόμη και ο Elvis Presley ηχογράφησε μια εκδοχή του. Το 1986 δημοσίευσε την αυτοβιογραφία του με τη βοήθεια της συζύγου του Natalie.

Ο Whittaker έπαιξε επίσης στο πάρτι για τη χρυσή επέτειο γάμου του George Bush Snr.

Έπειτα από μια καρδιακή προσβολή το 2006, ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει μια τελευταία περιοδεία στη Γερμανία το 2007. Αποσύρθηκε από το τραγούδι το 2012 και έζησε με τη σύζυγό του στη Γαλλία.

Εκτός από την αγαπημένη του μουσική, ο Whittaker ήταν φανατικός συλλέκτης αρχαιοτήτων και είχε στην κατοχή του γαλλικά έπιπλα του 18ου αιώνα, ασημένια κουτάλια και έντομα αποξηραμένα σε κεχριμπάρι.

Εμφανιζόταν περιστασιακά στην τηλεόραση για να δώσει συνεντεύξεις. Το 2014, είπε σε δημοσιογράφο ότι παρά τη συνταξιοδότησή του, είχε γράψει 18 νέα τραγούδια και αστειεύτηκε: “Σφυρίζω ακόμη πολύ καλά”.

Keywords
Τυχαία Θέματα