Seymour Stein: Πέθανε στα 80 του το θρυλικό στέλεχος δισκογραφικής εταιρείας που ανακάλυψε τη Madonna

13:57 3/4/2023 - Πηγή: InStyle

Ο Seymour Stein, ο εξαιρετικά επιτυχημένος ιδρυτής της Sire Records, ο οποίος είναι πίσω από το ξεκίνημα της Madonna, των Talking Heads και πολλών άλλων, πέθανε την Κυριακή σε ηλικία 80 ετών.

Ο Stein, ο οποίος βοήθησε στην ίδρυση του Ιδρύματος Rock and Roll Hall of Fame και ο ίδιος εισήχθη στο Rock Hall το 2005, πέθανε

από καρκίνο στο Λος Άντζελες, σύμφωνα με δήλωση της οικογένειάς του.

Η κόρη του, Mandy Stein, επιβεβαίωσε την είδηση, με δήλωσή της στο The Hollywood Reporter, λέγοντας ότι μεγάλωσε “περιτριγυρισμένη από μουσική.”

“Δεν είχα την πιο συμβατική ανατροφή, αλλά δεν θα άλλαζα με τίποτα τη ζωή μου και τη σχέση μου με τον πατέρα μου, ο οποίος ήταν ένας τρυφερός και στοργικός παππούς που απολάμβανε κάθε στιγμή με τις τρεις εγγονές του”, είπε.

Η Mandy συνέχισε: “Μου έδωσε το απόλυτο soundtrack, καθώς και την ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ του. Είμαι πέρα για πέρα ευγνώμων για κάθε λεπτό που πέρασε η οικογένειά μας μαζί του και για το ότι η μουσική που έφερε στον κόσμο επηρέασε θετικά τις ζωές τόσων ανθρώπων.”

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @madonna_a_retrospective

“Ήμουν μόλις 16 ετών και δούλευα στο Billboard μετά το σχολείο”, είχε πει σε συνέντευξή του στο THR.

Γεννημένος το 1942, ο Stein γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και ως έφηβος δούλευε τα καλοκαίρια στην King Records με έδρα το Σινσινάτι, την εταιρεία του James Brown, ενώ στα μέσα της δεκαετίας του ’20 είχε συνιδρύσει τη Sire Productions, που σύντομα θα γινόταν η Sire Records.

Ο Seymour λέγεται ότι είχε εμμονή με τα μουσικά charts του Billboard από την παιδική του ηλικία και ήταν γνωστός για τη βαθιά γνώση και την εκτίμησή του για τη μουσική. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, αποδείχθηκε ότι ήταν ένας οξυδερκής κριτής ταλέντων κατά τη διάρκεια της εποχής του New Wave της δεκαετίας του 1970, έναν όρο που βοήθησε να γίνει δημοφιλής, υπογράφοντας δισκογραφικές συμφωνίες με τους Talking Heads, τους Ramones και τους Pretenders.

Seymour Stein, you will be greatly missed. You were always so gracious and supportive of the @RamonesOfficial, and to Johnny and @lindaramone. The Johnny Ramone Army sends its love to Mandy Stein and all of Seymour’s family at this sad time. Legends never die. pic.twitter.com/atPq34XozH

Johnny Ramone (@johnnyramone) April 3, 2023

“Το μουσικό γούστο του Seymour είναι πάντα μερικά χρόνια μπροστά από το γούστο όλων των άλλων“, δήλωσε ο μάνατζερ των Talking Heads, Gary Kurfirst, στο Rock Hall την εποχή της εισαγωγής του Stein σ’ αυτό. Η πιο προσοδοφόρα ανακάλυψή του συνέβη στις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν άκουσε το demo μιας ελάχιστα γνωστής τραγουδίστριας-χορεύτριας από τη σκηνή των κλαμπ του κέντρου της Νέας Υόρκης, της Madonna.

“Μου άρεσε η φωνή της Madonna, μου άρεσε η αίσθηση και μου άρεσε το όνομα Madonna. Μου άρεσαν όλα αυτά και τα έπαιξα ξανά“, έγραψε στα απομνημονεύματά του Siren Song, που εκδόθηκαν το 2018, την ίδια χρονιά που αποσύρθηκε.

Ο Stein Seymour νοσηλευόταν σε νοσοκομείο με καρδιακή λοίμωξη όταν έμαθε για πρώτη φορά για τη Madonna, αλλά ήταν τόσο ανυπόμονος να τη γνωρίσει που έβαλε να του την φέρουν στο δωμάτιό του. Στο βιβλίο του, θυμάται ότι της υπέγραψε συμβόλαιο για 15.000 δολάρια από το κρεβάτι του νοσοκομείου, καθώς περίμενε την εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς στο νοσοκομείο Lenox Hill της Νέας Υόρκης στα μέσα του 1982.

Αποκάλυψε στους αναγνώστες του ότι άκουσε για πρώτη φορά την demo κασέτα της στο “Sony Walkman του και αμέσως ένιωσε έναν ενθουσιασμό”, καθώς “έσταζε πενικιλίνη μέσα” στην καρδιά του.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Roberto Chiaravalloti (@therealrobertochiaravalloti)

‘Ήταν ντυμένη με φθηνό πανκ εξοπλισμό, το είδος του παιδιού του κλαμπ που έμοιαζε παράλογα εκτός τόπου και χρόνου σε έναν καρδιολογικό θάλαμο“, έγραψε. “Δεν την ενδιέφερε καν να με ακούσει να της εξηγώ πόσο μου άρεσε το ντέμο της. “Αυτό που πρέπει να κάνω τώρα“, είπε, “είναι να υπογράψω ένα δισκογραφικό συμβόλαιο.”

Στους καλλιτέχνες της Sire περιλαμβάνονταν, επίσης, οι Ice T, οι Smiths, οι Depeche Mode, οι Replacements και οι Echo and the Bunnymen, μαζί με τους πιο καταξιωμένους Lou Reed και Brian Wilson, οι οποίοι ηχογράφησαν με τη Sire αργότερα στην καριέρα τους.

Ο Stein ήταν για λίγο παντρεμένος με τη διαφημίστρια δίσκων και στέλεχος ακινήτων Linda Adler, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά: τη σκηνοθέτη Mandy Stein και τη Samantha Lee Jacobs, η οποία πέθανε από καρκίνο του εγκεφάλου το 2013. Ο Seymour Stein και η σύζυγός του χώρισαν τη δεκαετία του 1970 και χρόνια αργότερα αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα