To Πάσχα της βασιλικής οικογένειας – Η περιπέτεια υγείας του βασιλιά Κάρολου και της Kate άλλαξε τα πάντα

14:51 30/3/2024 - Πηγή: InStyle

H βασιλική οικογένεια -όπως οι περισσότερες- τηρούν τις πατροπαράδοτες παραδόσεις κάθε χρόνο, σε σημαντικές περιστάσεις. Μία από αυτές είναι το Πάσχα, την οποία λέγεται ότι αγαπούσε ιδιαίτερα η αείμνηστη βασιλισσα Ελισάβετ.

Συνήθως, η βασιλική οικογένεια γιορτάζει το Πάσχα στο Κάστρο του Ουίνδσορ, παρακολουθώντας την Κυριακή μια εκκλησιαστική λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου πριν απολαύσουν το οικογενειακό

γεύμα.

Ωστόσο, φέτος, το Πάσχα θα είναι πολύ διαφορετικό για τη βασιλική οικογένεια μετά τις σοκαριστικές διαγνώσεις καρκίνου του βασιλιά Κάρολου και της Kate Middleton.

Kate Middleton and Family Won’t Attend Easter Sunday Church Amid Cancer diagnosis

Read: https://t.co/6f2wlOTdCQ pic.twitter.com/AajWGW0saG

— The Moon Times (@themoontimestmt) March 23, 2024

Έτσι, αντί για μια σειρά από λαμπερά μέλη της οικογένειας, όπως η Zara και ο Mike Tindall, η Kate και ο πρίγκιπας William με τα παιδιά τους, οι πριγκίπισσες Ευγενία και Βεατρίκη με τις οικογένειές τους αντίστοιχα, η δούκισσα του Εδιμβούργου και η λαίδη Sarah Chatto, η εκδήλωση θα είναι “μικρότερη από το συνηθισμένο”.

Ο βασιλιάς – που κάνει την πιο σημαντική δημόσια εμφάνισή του από τότε που διαγνώστηκε με καρκίνο – θα παραστεί στην εκκλησιαστική λειτουργία την Κυριακή του Πάσχα μαζί με τη βασίλισσα Camilla, 76 ετών, στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Ουίνδσορ, όπως επιβεβαίωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Βασιλικοί βοηθοί αποκάλυψαν επίσης ότι το ζευγάρι θα “συνοδεύεται από άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας”, αν και δεν δόθηκαν περαιτέρω ονόματα.

An audio message from King Charles has just played to the congregation at the Royal Maundy service at Worcester Cathedral which he was unable to attend.
Queen Camilla sat at the front alone and listened to it with the congregation. #MaundyThursday https://t.co/87LwRR6E63 pic.twitter.com/V89SOWQHzA

— Chris Ship (@chrisshipitv) March 28, 2024

Αλλά ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας και τα παιδιά τους, ο πρίγκιπας George, η πριγκίπισσα Charlotte και ο πρίγκιπας Louis, δεν θα είναι παρόντες στην ετήσια πασχαλινή τελετή. Η οικογένεια περνά τις διακοπές του Πάσχα μαζί, καθώς προσαρμόζεται στη διάγνωση του καρκίνου της Kate.

Η συμβολική κίνηση του Κάρολου

Η απόφαση του Κάρολου, 75 ετών, να παραστεί θεωρείται σημαντική, δεδομένου ότι υποδηλώνει ότι οι γιατροί του βασιλιά είναι ευτυχείς για την παρουσία του σε μια εκδήλωση παρά τη θεραπεία του για τον καρκίνο.

Ο Κάρολος και η Camilla θα μεταβούν στην πασχαλινή λειτουργία, η οποία θα διαρκέσει μία ώρα, από τις 10.45 π.μ. έως τις 11.45 π.μ., σύμφωνα με το παρεκκλήσι. Πριν από τη λειτουργία θα προηγηθεί ο αγιασμός από τις 8.30 π.μ. έως τις 9 π.μ. Επίσης, θα υπάρξει μια λεγόμενη ευχαριστία από τις 12μμ έως τις 12.45μμ, και στη συνέχεια εσπερινός στις 15.30μμ έως τις 16.15μμ.

Ο βασιλιάς λαμβάνει θεραπεία για μια άγνωστη μορφή καρκίνου από τις αρχές Φεβρουαρίου, αφού υποβλήθηκε σε επέμβαση για διογκωμένο προστάτη στην Κλινική του Λονδίνου. Η εμφάνιση αυτή του Κάρολου την Κυριακή του Πάσχα θα θεωρηθεί ότι ο βασιλιάς κάνει μια κίνηση για να καθησυχάσει το κοινό μετά τα σοκαριστικά νέα.

Στην περσινή τελετή, ο βασιλιάς και η βασίλισσα παρέστησαν μαζί με την πριγκίπισσα Anne, τον πρίγκιπα Andrew, τον πρίγκιπα Edward, τη Sophie και τον αντιναύαρχο, σερ Timothy Laurence.

Θεωρήθηκε ότι πέρυσι, με τον Κάρολο να λαμβάνει τις σημαντικές αποφάσεις μετά τον θάνατο της μητέρας του, της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ Β’, η παράδοση του Πάσχα μπορεί να είχε ήδη κάποιες αλλαγές.

Η οικογένεια συνήθως απολάμβανε αρνί για μεσημεριανό γεύμα, αν και άλλα είδη που προέρχονται από τα βασιλικά κτήματα θα μπορούσαν επίσης να αποτελούν μέρος του γεύματος, όπως καρότα, πατάτες, ελάφι και ψητό ζαμπόν.

Τα παιδιά δειπνούσαν χωριστά, αλλά πιστεύεται ότι ο Κάρολος μπορεί να είχε επιλέξει να χαλαρώσει αυτόν τον κανόνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα