Tony Bennett: Πέθανε ο θρυλικός καλλιτέχνης στα 96 του

15:43 21/7/2023 - Πηγή: InStyle

Μεγάλη απώλεια για τον χώρο της μουσικής ο θάνατος του θρυλικού Tony Bennett στα 96 του χρόνια, σχεδόν δύο εβδομάδες πριν από τα γενέθλιά του, στις 3 Αυγούστου.

Η δημοσιογράφος Sylvia Weiner επιβεβαίωσε τοn θάνατο του Bennett στο Associated Press, λέγοντας ότι πέθανε στη γενέτειρά του, τη Νέα Υόρκη. Δεν υπήρξε συγκεκριμένη αιτία, αλλά ο Bennett είχε διαγνωστεί με νόσο Αλτσχάιμερ το 2016.

Ο

τελευταίος από τους μεγάλους καλλιτέχνες στα μέσα του 20ού αιώνα, ο Bennett συχνά έλεγε ότι η φιλοδοξία του για όλη του τη ζωή ήταν να δημιουργήσει “έναν κατάλογο επιτυχιών και όχι δίσκους με επιτυχίες.”

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tony Bennett (@itstonybennett)

Κυκλοφόρησε περισσότερα από 70 άλμπουμ, που του απέφεραν 19 Grammy – όλα εκτός από δύο αφού έφτασε στα 60 του χρόνια – και απολάμβανε βαθιά και διαρκή αγάπη από τους θαυμαστές και τους συναδέλφους του καλλιτέχνες, ενώ είχε συνεργαστεί από τον Frank Sinatra έως και τη Lady Gaga.

Είχε αμέτρητες διακρίσεις κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ενώ εκτός από τα 19 Grammy, τo 2001 τιμήθηκε με άλλο ένα Grammy για τη Συνολική Προσφορά του. Επίσης, είχε τιμηθεί και με 2 Βραβεία Emmy.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tony Bennett (@itstonybennett)

Είχε αμέτρητες διακρίσεις κατά τη διάρκεια της καριέρας του, συμπεριλαμβανομένων 19 Βραβείων Γκράμι (καθώς και ένα Βραβείο Γκράμι για Συνολική Προσφορά το 2001) και 2 Βραβείων Έμμυ Ζώνης Υψηλής Τηλεθέασης. O Bennett είχε πουλήσει περισσότερα από 50 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Ed Sullivan Show (@theedsullivanshow)

Τον Φεβρουάριο του 2021, αποκαλύφθηκε ότι είχε διαγνωστεί με Αλτσχάιμερ το 2016. Χάρη στην αργή επιδείνωση της ασθένειάς του συνέχισε να ηχογραφεί, να περιοδεύει και να ερμηνεύει έως την αποχώρησή του από τη μουσική τον Αύγουστο του 2021 για λόγους υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα