Yoko Ono: Οδηγίες… χρήσης ηρωίνης στον John Lennon

00:16 8/4/2024 - Πηγή: InStyle

Η Yoko Ono φέρεται να εξήγησε στον εκλιπόντα John Lennon πώς να παίρνει ηρωίνη, σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο για τους Beatles.

Μια σειρά από νέα αποσπάσματα από το βιβλίο All You Need Is Love δημοσίευσαν οι Sunday Times.

Το βιβλίο περιλαμβάνει συνεντεύξεις από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 με τα πρώην μέλη των Beatles Paul McCartney, George Harrison και Ringo Starr, καθώς και τη χήρα του John, Yoko.

war is over ! john lenon and yoko ono ! pic.twitter.com/DITv0ivX

— Adwprdn (@adwprdn) November 24, 2012

Σε μια συνέντευξη η 91χρονη σήμερα Yoko, η οποία ήταν παντρεμένη με τον John από το 1969 έως τον θάνατό του το 1980, είπε στον John πώς να παίρνει ηρωίνη, αλλά αρνήθηκε ότι “έβαλε τον John στην ηρωίνη”, κάτι για το οποίο ισχυρίζεται ότι την είχε κατηγορήσει ο George, το άλλο μέλος των θρυλικών Σκαθαριών.

Πρόσθεσε ότι ο John “δεν έπαιρνε τίποτα αν δεν το ήθελε”.

Σύμφωνα με το απόσπασμα της συνέντευξης που δημοσίευσαν οι Sunday Times, η Yoko “πήρε γεύση” για πρώτη φορά ηρωίνης στο Παρίσι, λέγοντας ότι είχε “ένα όμορφο συναίσθημα” ως αποτέλεσμα του ναρκωτικού.

Είπε: “Ήταν απλά ένα ωραίο συναίσθημα. Έτσι το είπα στον John αυτό”.

I’m his Yoko Ono
He’s my John Lenon @RapsAnR pic.twitter.com/Qey7era7VW

— chantal rivera (@chanirivera26) April 13, 2013

Η Yoko είπε ότι ο John τη ρωτούσε για τις εμπειρίες της από τη χρήση ηρωίνης, προσθέτοντας ότι πίστευε ότι “ήθελε να την πάρει, γι’ αυτό ρωτούσε”. Η καλλιτέχνις πρόσθεσε ότι “ποτέ δεν έκαναν ένεση” του ναρκωτικού της κατηγορίας Α.

Το 1970, ο John θυμήθηκε την πρώτη φορά που πήρε ηρωίνη, λέγοντας στο Rolling Stone ότι δεν ήταν “πολύ διασκεδαστικό” και ότι “ποτέ δεν έκανε ένεση”. Είπε: “Σνιφάρουμε λίγο όταν πονάμε πραγματικά. Μας δυσκόλεψαν τόσο πολύ όλοι, και μου επιτέθηκαν τόσο πολύ και στράφηκαν εναντίον της Yoko, ειδικά εναντίον της Yoko. Όπως ο Peter Brown στο γραφείο μας – και μπορείτε να το βάλετε αυτό – όταν ερχόμαστε μετά από έξι μήνες κατεβαίνει και μου σφίγγει το χέρι και δεν της λέει καν ένα γεια. Αυτό συμβαίνει συνέχεια”.

【New Releases】
「All You Need Is Love: The Beatles in Their Own Words: Unpublished, Unvarnished, and Told by The Beatles and Their Inner Circle」
Author:Brown, Peter, Gaines, Steven
Publisher:St. Martin’s Press
Publication date:April 09, 2024https://t.co/ZJsrCRHLiM

— Biography Books (@BiographyBoooks) April 7, 2024

Ο John πρόσθεσε: “Και μας πιάνει τόσος πόνος που πρέπει να κάνουμε κάτι γι’ αυτό. Και αυτό συνέβη και σε εμάς. Πήραμε την “H” εξαιτίας αυτού που μας έκαναν οι Beatles και άλλοι. Aλλά ξεφύγαμε από αυτό“.

Το βιβλίο All You Need is Love γράφτηκε από δύο μέλη του στενού κύκλου των Beatles, τον Peter Brown και τον συγγραφέα Steven Gaines, ο οποίος πήρε για πρώτη φορά συνέντευξη από τα μέλη του συγκροτήματος για το βιβλίο του 1983, The Love You Make.

Δεν έτυχε καλής υποδοχής από το συγκρότημα ή τους οπαδούς, με τους οπαδούς τους να το αποκαλούν “The Muck You Rake”. Σύμφωνα με την εφημερίδα The Sunday Times, ο Sir Paul McCartney και η σύζυγός του Linda “έσκισαν το βιβλίο και το έκαψαν στο τζάκι, σελίδα προς σελίδα” μετά τη δημοσίευσή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα