Αγνώριστος ο Jason Statham – Η άγνωστη καριέρα πριν γίνει διάσημος

12:36 1/4/2024 - Πηγή: InStyle

Ο Jason Statham είναι σήμερα από τους πιο αναγνωρίσιμους σταρ δράσης στον κόσμο. Ωστόσο, πριν από τη λάμψη και τη διασημότητα, κυνηγούσε τη δόξα σε ένα πεδίο δράσης, εντελώς διαφορετικό.

Μόλις το 1998 έκανε το ντεμπούτο του στην υποκριτική στην ταινία του Guy Ritchie “Lock, Stock and Two Smoking Barrels”

(Δύο καπνισμένες κάννες), όπου ξεχώρισε. Όμως, οκτώ χρόνια πριν, ο 23χρονος Statham βρέθηκε στο Όκλαντ και έλαβε μέρος στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας.

Εκπροσωπώντας την Αγγλία, ο σταρ ήταν στην πραγματικότητα επαγγελματίας δύτης. Ήταν μια αξιοθαύμαστη προσπάθεια από τον 56χρονο σήμερα σταρ, ο οποίος στην πραγματικότητα συμμετείχε σε τρία ξεχωριστά γεγονότα.

Θα εξασφάλιζε μια θέση στο top-10 στο ένα αγώνισμα, ενώ πήρε την 11η θέση στα άλλα δύο, τις πλατφόρμες των 3 και 10 μέτρων αντίστοιχα.

Ο Statham έχει αποδώσει τα εύσημα στην καριέρα του στον αθλητισμό ως αιτία της επιτυχίας του στον κινηματογράφο, λέγοντας στο BBC το 2008: “Νομίζω ότι αυτό που δεν πέτυχα [στον αθλητισμό] με βοήθησε να συγκεντρωθώ περισσότερο και να πάρω την καριέρα μου πιο σοβαρά”.

Το Ολυμπιακό όνειρο του Jason Statham

Πολλοί είναι αυτοί που δεν γνώριζαν το παρελθόν του Statham ως δύτη. Σε πολλές ταινίες του δείχνει τις εκπληκτικές επιδόσεις του στο kickboxing και το καράτε. Αλλά η αγάπη του για τις καταδύσεις ξεκίνησε στην εφηβεία του, όταν είδε μια κατάδυση στο Μαϊάμι.

“Ήμουν σε διακοπές στη Φλόριντα με τη μαμά και τον μπαμπά μου και υπήρχε αυτός ο τύπος που συνήθιζε να κάνει μια υψηλή κατάδυση, το μεσημέρι, κάθε μέρα, σ’ ένα από τα ξενοδοχεία που μέναμε. Και λέω: Όταν γυρίσουμε σπίτι, θα το κάνω. Μπήκα στον σύλλογο τότε, ήμουν 11 ή 12 ετών. Μέσα σε έναν χρόνο, ήμουν μέλος της βρετανικής ομάδας και πέρασα τα επόμενα 10 χρόνια κάνοντας αυτό”, είχε πει.

Η σκληρή δουλειά και η αφοσίωσή του στα πρώτα του χρόνια θα αποδώσουν, καθώς εισήχθη στη Βρετανική Εθνική Σχολή Καταδύσεων το 1985, κερδίζοντας το δικαίωμα να εκπροσωπεί τη Μεγάλη Βρετανία και την Αγγλία σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα