Γενέθλια για τον Harrison Ford – O Ιντιάνα Τζόουνς γίνεται 80 χρόνων

18:46 13/7/2022 - Πηγή: InStyle

Τα 80 του χρόνια γιορτάζει σήμερα ο Harrison Ford, που εδώ και δεκαετίες έχει μπει στη ζωή μας μέσα από τις ταινίες του και έχει κατακτήσει τις καρδιές μας. Ο πιο χαρακτηριστικός του ρόλος αυτός του θρυλικού αρχαιολόγου Ιντιάνα Τζόουνς, του οποίου η πέμπτη ταινία θα βγει στους κινηματογράφους το 2023.

Με αφορμή τα γενέθλια του σταρ, κάνουμε μία ανασκόπηση σε στιγμές στη ζωή και την καριέρα του.

O πρώτος ρόλος του Harrison Ford

ήταν το 1967 για την ταινία γουέστερν “A Time for Killing”, όπου υποδύθηκε τον υπολοχαγό Shaffer.

Corbis via Getty Images

Στη διάρκεια διαλειμμάτων από την προωθητική εκστρατεία του “Star Wars” το 1977. Ο Harrison Ford με τον Mark Hamill και την Carrie Fisher.

Denver Post via Getty Images

Σκηνή από την ταινία “Star Wars: Episode IV – A New Hope” το 1977, όπου ο Harrison Ford υποδύεται τον Hans Solo.

Corbis via Getty Images

Ο Harrison Ford στο σπίτι του στο Λος Άντζελες τον Μάρτιο του 1981.

Nancy Moran

Το 1984 ο Harrison Ford υποδύθηκε τον Ιντιάνα Τζόουνς στην ταινία “Ο Ιντιάνα Τζόουνς και ο ναός του χαμένου θησαυρού” ενώ ακολούθησε η ταινία “Οι κυνηγοί της χαμένης κιβωτού”.

Getty Images

O Harrison Ford ασχολείται με το χόμπι του στο σπίτι του το 1984. Του αρέσουν οι ξύλινες κατασκευές και συχνά έφτιαχνε τραπέζια και καλέκλες όταν ήταν παντρεμένος με τη Melissa Mathison.

Getty Images

O Harrison Ford και ο Sean Connery στη συναρπαστική σκηνή καταδίωξης της ταινίας “Ο Ιντιάνα Τζόουνς και η Τελευταία Σταυροφορία” το 1989.

Getty Images

O Harrison Ford και ο Gary Oldman σε σκηνή της ταινίας του 1997 “Air Force One”.

Getty Images

Ο Harrison Ford χαμογελά με την οικογένειά του καθώς τιμάται με αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ τον Μάιο του 2003 για τα κινηματογραφικά του επιτεύγματα.

WireImage

Ο Harrison Ford τιμάται με το SOC President’s Award στη διοργάνωση The Society Of Camera Operators 40th Annual Lifetime Achievement Awards τον Ιανουάριο του 2019.

Getty Images

Keywords
Τυχαία Θέματα