Η Sofia Coppola γίνεται 50 και με αυτές τις ταινίες την ξεχωρίσαμε

18:08 14/5/2021 - Πηγή: InStyle

Με πατέρα τον Francis Ford Coppola, το στοίχημα ότι θα ασχοληθεί με το σινεμά όταν ενηλικιωθεί η μικρή Sofia, μάλλον θα το κέρδιζε οποιοσδήποτε με ευκολία. Η σκηνοθέτης γιορτάζει τα 50 της και μπορεί να έκανε το ντεμπούτο της στη μεγάλη οθόνη ως βρέφος στο «Νονό» το 1972, υποδυόμενη το νεογέννητο γιο της Κόνι Κορλεόνε, είναι ωστόσο τέσσερις δικές της ταινίες που μας έκαναν να την προσέξουμε και την έβαλαν για τα καλά στον κινηματογραφικό χάρτη.

Αυτόχειρες Παρθένοι

Μια 13χρονη αυτοκτονεί

σε αμερικανικό προάστιο στη δεκαετία του ’70. Οι θρησκόληπτοι γονείς της θέτουν υπό αυστηρή επιτήρηση τις τέσσερις άλλες κόρες τους, κάτι που εντείνει ακόμα περισσότερο τις ερωτικές φαντασιώσεις των εφήβων της γειτονιάς, που θέλουν οπωσδήποτε να διεισδύσουν στα άδυτα των αδελφών Λίσμπον. Η σκηνοθεσία απλή και λειτουργική σε μια ταινία που ασκεί κριτική στον πουριτανισμό και «αποθεώνει» την ανθρώπινη αδυναμία.

The Virgin Suicides/filmdazeΧαμένοι στην μετάφραση

H ταινία της όχι μόνο δεν χάθηκε στη μετάφραση, αλλά αγαπήθηκε απο πολλούς σινεφίλ. Η ανάγκη για επικοινωνία και το χάσμα που δημιουργεί η απουσία της, αποδίδονται άψογα κινηματογραφικά σε ένα φιλμ που παίζει με τις χειρονομίες και τα βλέμματα. Εκπληκτικό και το πρωταγωνιστικό δίδυμο με τους Scarlett Johansson και Bill Murray.

Lost in translation/Photo by Yoshio Sato – © 2003 Focus FeaturesΜαρία Αντουανέτα

Ζωηρά χρώματα, φανταχτερά κοστούμια, λαχταριστές λιχουδιές και το ποπ σάουντρακ λειτουργούν αρκετά καλά σε αυτή την σύγχρονη και λίγο…εκνευριστική εκδοχή της Μαρίας Αντουανέτας που μιλά για τα χρόνια της αθωότητας και της βίαιης ενηλικίωσης, πόσο μάλλον όταν είσαι γυναίκα.

Marie Antoinette/American ZoetropeΟι ύποπτοι φορούσαν γόβες aka The Bling Ring

Μια συμμορία εφήβων πραγματοποιεί διαρρήξεις σε σπίτια διασήμων με στόχο τα ρούχα, παπούτσια και κοσμήματά τους. Το σινεμά αντιγράφει την πραγματικότητα – η έμπνευση της ταινίας βασίζεται σε αληθινό γεγονός – και οι fashionable αυτοί κλέφτες με το όνομα «Bling Ring» αποτυπώνονται επιφανειακά από την κάμερα της Coppola και σίγουρα μένουν στο μυαλό για την… αβάσταχτη ελαφρότητά τους.

The Bling Ring/American Zoetrope

Happy Birthday Sofia!

Keywords
Τυχαία Θέματα