Λιγότερα τηγανητά για καλύτερη υγεία

17:29 2/4/2022 - Πηγή: InStyle

Εμείς μπορεί να αγαπάμε τα τηγανητά, αλλά τα τηγανητά δεν αγαπούν την υγεία του καρδιαγγειακού μας συστήματος, σύμφωνα με μελέτη ομάδας Κινέζων ερευνητών που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Heart», την επίσημη επιθεώρηση της British Cardiovascular Society.

Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα 17 ερευνών που είχαν δημοσιευθεί, στις οποίες συμμετείχαν 562.445 άνθρωποι και όπου είχαν καταγραφεί 36.727 σοβαρά καρδιαγγειακά επεισόδια, όπως έμφραγμα ή εγκεφαλικό, προκειμένου να εκτιμήσουν το ρίσκο εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου από την κατανάλωση τηγανητών φαγητών. Αξιολόγησαν, επίσης,

τα δεδομένα άλλων έξι μελετών, οι οποίες αφορούσαν συνολικά 754.873 άτομα και 85.906 θανάτους σε μια μέση περίοδο παρακολούθησης 9,5 ετών, για να διερευνήσουν πιθανή σχέση μεταξύ της κατανάλωσης τηγανητών και θανάτου από καρδιαγγειακή νόσο ή από άλλη πηγή.

Η ανάλυσή τους έδειξε πως, συγκρίνοντας εκείνους που κάνουν τη μικρότερη εβδομαδιαία κατανάλωση τηγανητών με εκείνους που κάνουν τη μεγαλύτερη, οι δεύτεροι έχουν κατά 28% μεγαλύτερο κίνδυνο σοβαρού καρδιαγγειακού επεισοδίου, 22% αυξημένο ρίσκο για εμφάνιση στεφανιαίας νόσου και 37% αύξηση ρίσκου για καρδιακή ανεπάρκεια.

Fried Shrimps tempura with sweet chili sauce on black board stone.

Μάλιστα, με κάθε επιπλέον 114 γρ. τηγανητού φαγητού που ενδέχεται να καταναλώσει κανείς μέσα στην εβδομάδα, ο κίνδυνος εμφράγματος/εγκεφαλικού, στεφανιαίας νόσου και καρδιακής ανεπάρκειας αυξάνεται κατά 3%, 2% και 12% αντίστοιχα…

Keywords
Τυχαία Θέματα