Νίκος Γαλανός: Αγνώριστος ο ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου σε σπάνια φωτογραφία στη Α’ Δημοτικού

15:04 23/2/2024 - Πηγή: InStyle

O Νίκος Γαλανός ήταν και παραμένει ένας από τους πιο γοητευτικούς ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου. Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης, Άρης Λουπάσης, δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μια σπάνια φωτογραφία, όπου ο σπουδαίος ηθοποιός ήταν μαθητής στην Α’ Δημοτικού. Όπως θα διαπιστώσετε ο Νίκος Γαλανός είναι αγνώριστος.

Γράφει

ο Άρης Λουπάσης στην ανάρτησή του:

Ο Νίκος Γαλανός μαθητής στην Α’ Δημοτικού, αρχές της δεκαετίας του ’50 στο πατρικό του στο Αιγάλεω όπου θα περάσει τα μαθητικά και εφηβικά του χρόνια. Είναι ο βενιαμίν της οικογένειας με τρία μεγαλύτερα αδέρφια, τους Γεράσιμο, Θεόδωρο και Βαρβάρα και η πρώτη περιοχή που θυμάται είναι ο Βοτανικός πριν μετακομίσουν στο Αιγάλεω όπου ο πατέρας του Γιάννης εργάζεται ως εργολάβος οικοδομών και η μητέρα του Γιαννούλα σε εργοστάσιο.

Επιθυμία του από παιδί είναι να γίνει ναυτικός και στην προτελευταία τάξη του Γυμνασίου αποφασίζει να βγάλει ναυτικό φυλλάδιο, μια απόφαση που αλλάζει σύντομα καθώς μαγεμένος από τις ιστορίες και τις περιπέτειες των ηρώων που παρακολουθεί στο σινεμά της γειτονιάς, παίρνει την απόφαση να ασχοληθεί με την υποκριτική. Παράλληλα με το σχολείο εργάζεται αρχικά σε εργοστάσιο αλουμινίων για την ΔΕΗ, στην συνέχεια σε εργοστάσιο για καραμέλες, σε αντιπροσωπεία καλλυντικών και στην βιοτεχνία εσωρούχων του αδερφού του. Στην τελευταία τάξη του σχολείου παρακολουθεί ως ακροατής μαθήματα στην Σχολή του Εθνικού και μετά εισάγεται στην Δραματική Σχολή του Κωστή Μιχαηλίδη όπου συμμετέχει παράλληλα με μικρούς ρόλους στον κιν/φο.

Με την αποφοίτησή του το 1967 κάνει το θεατρικό του ντεμπούτο με μισθό 2.800 δρχ το μήνα στο πλάι της Τζένης Καρέζη στο θέατρο “Χατζηχρήστου” με το έργο του Σοβαζόν “Ζητείστε την Βίκυ”, όταν εκείνη τον διακρίνει στις πρόβες που παρακολουθεί μαζί με έναν φίλο του και την επόμενη μέρα του προτείνει τον συγκεκριμένο ρόλο. Στην παράσταση συμμετέχει και ο Ανδρέας Μπάρκουλης ο οποίος του κλείνει ραντεβού με τον διευθυντή παραγωγής της Φίνος Φιλμ Μάρκο Ζέρβα όπου τον βλέπει και ο Νίκος Φώσκολος και εντυπωσιασμένος από την παρουσία του, του δίνει τον πρώτο πρωταγωνιστικό του ρόλο στην δραματική ταινία “Η Λεωφόρος του μίσους”.

Από τους ωραιότερους και γοητευτικότερους ζεν πρεμιέ μιας ολόκληρης εποχής και ένας πολυτάλαντος και αξιαγάπητος καλλιτέχνης με ήθος και σεμνότητα και πρωταρχικό στόχο την ποιότητα και όχι το όνομα στην μαρκίζα και τις οικονομικές απολαβές.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aris Loupasis (@arisloupasis)

Keywords
Τυχαία Θέματα