Ο αγαπημένος μόδιστρος Alber Elbaz αφήνει ένα τεράστιο κενό στο χώρο της μόδας, αλλά και μια εξαιρετικά δημιουργική παρακαταθήκη

19:03 26/4/2021 - Πηγή: InStyle

Με το χαρακτηριστικό του στυλ και τις πρωτοποριακές δημιουργίες του, ο Alber Elbaz, έκανε τις γυναίκες να τον αγαπούν. Πολύ. Στα μάτια του ήταν δυναμικές, σύγχρονες και θηλυκές. Ο σχεδιαστής που «μεταμόρφωσε» και οδήγησε στην κορυφή τον οίκο Lanvin από το 2001 έως το 2015, κάνοντάς τον έναν από τα πιο κερδοφόρα brands, έχασε τη ζωή του σε νοσοκομείο του Παρισιού, σε ηλικία 59 ετών.

Photo by Michel Dufour/WireImage

Ο θάνατός του, λόγω COVID-19, επιβεβαιώθηκε από την Compagnie

Financière Richemont, συνεργάτη του στο AZ Factory, την τελευταία του επιχείρηση μόδας. «Ο Alber ήταν μια από τις πιο λαμπρές και αγαπημένες προσωπικότητες της βιομηχανίας της μόδας. Πάντα τον θαύμαζα για την ευφυΐα, την ευαισθησία, τη γενναιοδωρία και την ανεξέλεγκτη δημιουργικότητά του. Ήταν ένας άνθρωπος με ζεστασιά και ταλέντο», δήλωσε ο ιδρυτής και πρόεδρος του ομίλου, Johann Rupert.

View this post on Instagram

A post shared by Alber Elbaz (@alberelbaz8)

Ο ισραηλινός σχεδιαστής μόδας γεννημένος στη Καζαμπλάνκα του Μαρόκο, συνεργάστηκε με πολλούς οίκους μόδας. Απέκτησε διεθνή φήμη όταν ανέλαβε τα ηνία του Guy Laroche στο Παρίσι το 1996. Δύο χρόνια αργότερα, ο Yves Saint Laurent επέλεξε να τον διαδεχθεί σχεδιάζοντας τις κολεξιόν Rive Gauche. Η καριέρα του ωστόσο απογειώθηκε στη Lanvin και μετά από απουσία πέντε ετών, είχε επιστρέψει φέτος με νέα κολεξιόν. Ένα inclusive brand με την χαρακτηριστική καινοτόμα δημιουργικότητά του, που ήθελε να προσφέρει και πάλι στις γυναίκες «το κάτι διαφορετικό».

View this post on Instagram

A post shared by Alber Elbaz (@alberelbaz8)

O σχεδιαστής Giambattista Valli έκανε λόγο για ένα «όμορφο μυαλό» ενώ η Stella Mccartney επισήμανε πως «το τεράστιο ταλέντο του έλαμψε τόσο πολύ που κατέρριψε τις συμβάσεις και κάλυψε ένα εκατομμύριο ψυχές με ευτυχία όταν φορούσαν τις δημιουργίες του».

Photo by Bertrand Rindoff Petroff/Getty Images for Mazarine

Ο Alber Elbaz έλαβε το Διεθνές Βραβείο από το Συμβούλιο Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής το 2005 και ανακηρύχθηκε ένας από τους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους από το περιοδικό Time το 2007. Το 2016, η γαλλική κυβέρνηση τον ανακήρυξε Αξιωματούχο της Λεγεώνας της Τιμής.

Όπως έλεγε ο ίδιος, «το στυλ είναι το μόνο πράγμα που δεν μπορείτε να αγοράσετε. Δεν υπάρχει σε μια τσάντα για ψώνια, σε μια ετικέτα ή σε μια τιμή. Είναι κάτι που αντανακλάται από την ψυχή μας στον έξω κόσμο, είναι ένα συναίσθημα».

Καλό ταξίδι Monsieur Alber!

Keywords
Τυχαία Θέματα