Ο οίκος Burberry απαγορεύει τη χρήση εξωτικών δερμάτων

11:19 19/5/2022 - Πηγή: InStyle

Ο ένας οίκος μόδας μετά τον άλλον φαίνεται να ακολουθεί την… «πράσινη», πιο βιώσιμη οδό, απαγορεύοντας γούνες και εξωτικά δέρματα ζώων στις μελλοντικές κολεξιόν τους. Aυτή τη φορά ο βρετανικός οίκος Burberry ανακοίνωσε την απόφασή του, η οποία προήλθε ύστερα από την τεράστια πίεση των ακτιβιστών και τις πολύχρονες καμπάνιες που οι ίδιοι έχουν διοργανώσει προκειμένου να απαγορευτεί η χρήση της γούνας. Στην λίστα επίσης ανήκουν ονόματα όπως, ο οίκος Chanel, o Calvin Klein,

η Victoria Beckham, η Jil Sander και η Vivienne Westwood και διαρκώς μεγαλώνει.

@burberry

Ο οργανισμός PETA είχε ζητήσει από τον οίκο Burberry ήδη από πέρυσι να δεσμευτεί στο να αποτελέσει «μια δύναμη για το καλό του κόσμου», απαγορεύοντας τη χρήση όχι μόνο της γούνας, αλλά και γενικότερα κάθε είδους εξωτικού δέρματος, αφού συνήθως αυτό προέρχεται από ζώα που απειλούνται υπό εξαφάνιση.

Πάντως, τα συγκεκριμένα lobby κάνουν τεράστιο έργο, προστατεύοντας τα δικαιώματα των ζώων με καμπάνιες, εκστρατείες και… σημειώματα που στέλνουν κυρίως σε οίκους μόδας, όταν κάνουν κατάχρηση της εξουσίας τους. Κι αφού ο κόσμος της μόδας γίνεται πιο «ηθικός», καλό θα ήταν τα ζώα να απαγορευτούν από οποιαδήποτε ενέργεια είτε πρόκειται για διαφήμιση, είτε για πασαρέλα. Όσο εντυπωσιακά κι αν είναι, το να χρησιμοποιούνται για τέτοιους λόγους είναι θα λέγαμε, ανήθικο.

Keywords
Τυχαία Θέματα