Ο παράδεισος και η πολυτελής διαμονή στην Ίο ακούει στο όνομα Calilo

09:40 7/8/2023 - Πηγή: InStyle

Πρόσφατα βρεθήκαμε σε ένα βραβευμένο 5στερο ξενοδοχείο που μας έκλεψε την καρδιά.

Ο λόγος για το Calilo στην αγαπημένη Ίο. Το Calilo είναι ένα μοναδικής αρχιτεκτονικής ξενοδοχείο, το οποίο διαφέρει από οτιδήποτε άλλο έχεις δει στη ζωή σου. Το όνομά του σημαίνει «Create A Life you can fall In LOve with» και αντιπροσωπεύει ακριβώς αυτό! Πώς να μην ερωτευτείς την πολυτέλεια, την ιδιωτικότητα,

την εξυπηρέτηση, την ποιότητα και την άγρια ομορφιά του τοπίου που συνδυάζονται άψογα όλα μεταξύ τους σε αυτόν τον υπέροχο χώρο. Μέσα σε 1000 στρέμματα κλασικού κυκλαδίτικου τοπίου μπορείς να απολαύσεις την ανεμπόδιστη θέα προς το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, αλλά και την άμεση πρόσβαση στην ιδιωτική του παραλία με τα καταγάλανα νερά.

Τα πέτρινα μονοπάτια που έχουν χαραχθεί, οδηγούν τον επισκέπτη στην πισίνα, στην παραλία, στο μπαρ, στα εστιατόρια και μοσχοβολούν θυμάρι και ρίγανη που βρίσκονται παντού, παρέα με άλλα ελληνικά αρωματικά φυτά.

Το προσωπικό χαρίζει αυθεντικά χαμόγελα εκτός από την άψογη εξυπηρέτηση και αυτό κάνει το Calilo ακόμα πιο οικείο. Το ξενοδοχείο διαθέτει 36 πολυτελείς σουίτες, κάποιες από αυτές με ιδιωτική πισίνα, οι οποίες είναι φιλοτεχνημένες ξεχωριστά η καθεμία, με κοινό παρανομαστή το μάρμαρο στους εσωτερικούς χώρους. Παντού στο Calilo θα αντικρίσεις ιδιαίτερα έργα τέχνης, αγάλματα που αγκαλιάζονται, όμορφα quotes που σου δημιουργούν γλυκά συναισθήματα, χειροποίητα ψηφιδωτά και ξύλινες υπερμεγέθεις χειροποίητες καρέκλες, πολύχρωμα πλακάκια και φυσικά τα αγαπημένα της οικογένειας των ιδιοκτητών «pets», που δεν είναι άλλα από πήλινα βατραχάκια που βρίσκονται κυριολεκτικά παντού! –τα λατρέψαμε! Σε τέτοιο περιβάλλον γίναμε και πάλι παιδιά, αλλά η γλυκιά αίσθηση που σου δημιουργεί το Calilo δεν σταματά εκεί. Πολλά ζευγάρια το προτιμούν, όχι μόνο λόγω της ιδιωτικότητάς του, αλλά και λόγω της αισθητικής του. Οι κρεμαστές κούνιες και οι ολάνθιστες βουκαμβίλιες που στέκονται υπέροχες πάνω και γύρω από τις ιδιωτικές πισίνες των δωματίων, συνθέτουν ένα υπέροχο σκηνικό για τους ρομαντικούς –και όχι μόνο! Άλλωστε με μία περιήγηση στην Instagram σελίδα τους θα δεις πολλές αγαπημένες σου Influencers να το εξυμνούν, όχι τυχαία!

Φυσικά ως ολοκληρωμένη πρόταση διαμονής, από το Calilo δεν θα μπορούσε να λείπει ένα απολύτως εξοπλισμένο γυμναστήριο –επίσης σε τοποθεσία με θέα που κόβει την ανάσα, αλλά και το spa που μπορείς να επιλέξεις το treatment που χρειάζεσαι, μασάζ ή κάποια περιποίηση προσώπου –η γκάμα είναι μεγάλη και το προσωπικό εξυπηρετεί και στην σουίτα σου αν το επιθυμείς.

Και τώρα ήρθε η στιγμή να μιλήσουμε για το φαγητό και να πούμε εδώ πως το Calilo συνεργάζεται με την υπέροχη ομάδα του γνωστού σε όλους μας Αλέξανδρου Τσιοτίνη.

Το Calilo restaurant προσφέρει όλες τις ώρες της ημέρας, ξεκινώντας από τον υπέροχο μπουφέ πρωινού του, νόστιμα πιάτα με βάση τα τοπικά προϊόντα. Έχοντας το ίδιο το ξενοδοχείο βιολογικά μποστάνια προσφέρει πάντα φρέσκα λαχανικά και στηρίζει την τοπική κοινωνία επιλέγοντας προσεκτικά το μεγαλύτερο μέρος της πρώτης ύλης του, με το μέλι, το ελαιόλαδο και το τυρί να πρωταγωνιστούν. Φυσικά, ψάρια και θαλασσινά έχουν την τιμητική τους, αλλά και οι τοπικοί κτηνοτρόφοι έχουν μερίδιο σε πιάτα που μαγειρεύονται με αγάπη και μεράκι από την έμπειρη ομάδα του διακεκριμένου chef.

Το εστιατόριο CHES είναι η νέα άφιξη στην Ίο, επίσης στον περιβάλλοντα χώρο του Calilo, με μενού αποτελούμενο από 33 πιάτα, όλα εμπνευσμένα από τα 33 Κυκλαδίτικα νησιά.

Κάθε πιάτο και νησί, είναι ένα ωραίο παιχνίδι-γρίφος που παίξαμε το βράδυ της συγκεκριμένης γευσιγνωσίας, με συνοδεία εκλεκτών κρασιών –όλα Ελληνικά και κορυφαία στο είδος τους.

Η ομάδα του Calilo μπορεί να προσφέρει στον επισκέπτη πλήθος δραστηριοτήτων εντός και εκτός του ξενοδοχείου, αλλά επίσης παρέχει τον χώρο του για εκδηλώσεις και parties.

Το όραμα

Το όραμα της ιδιοκτήτριας οικογένειας Μιχαλόπουλου είναι η Ίος να γίνει must βιώσιμος προορισμός και να προοδεύσει αναδεικνύοντας και διαφυλάσσοντας την άγρια ομορφιά της.

Το αναπτυξιακό μοντέλο του Ομίλου Calilo συνδυάζει υψηλή ποιότητα τουριστικού προϊόντος με όσο το δυνατόν χαμηλότερες επιπτώσεις στο περιβάλλον. Υπάρχει δέσμευση οικοδόμησης του 1% της γης ιδιοκτησίας αντί του 10% που προβλέπει ο νόμος για τις τουριστικές επενδύσεις.

Με σεβασμό στο φύση, ο Όμιλος Calilo, που μετρά δέκα χρόνια επιχειρηματικής παρουσίας στην Ίο με δύο ξενοδοχεία και πέντε εστιατόρια, υλοποιεί εμπνευσμένα projects που συμβάλλουν στην ενίσχυση του οικοσυστήματος.

Ένα από αυτά είναι το Εlektra Olive Tree Project. Εκτός από την αποκατάσταση των νιώτικων οικοτόπων που έχουν καταστραφεί από πυρκαγιές και αποψίλωση δασών με σχεδόν 69.000 δενδροφυτεύσεις, στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Calilo υλοποιείται ένα μοναδικό πρόγραμμα διάσωσής αρχαίων ελαιόδεντρων -625 έως τώρα, που μεταφέρθηκαν από την ηπειρωτική Ελλάδα στην Ίο. Η Ίος έγινε για αυτά τα δέντρα, που θα κατέληγαν σε καυσόξυλα, το νέο τους σπίτι. Όλοι οι επισκέπτες του Calilo έχουν τη δυνατότητα να “υιοθετήσουν” ένα δέντρο, εφόσον το επιθυμούν, ακολουθώντας το στη συνέχεια στον κύκλο της ζωής του.

Επιπλέον, ο Όμιλος έχει θέσει ως στόχο και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματός του, μία μακροπρόθεσμη αποστολή που περιλαμβάνει δράσεις όπως η κατασκευή δεξαμενών συλλογής βρόχινου νερού για αντιμετώπιση λειψυδρίας και πυροπροστασία, δράσεις κυκλικής οικονομίας, επεξεργασία λυμάτων και σύστημα διαχωρισμού ανακυκλώσιμων υλικών, εξοικονόμηση νερού και ενέργειας στις εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων κ.α.

Επίσης μέσα στα άμεσα σχέδια του Ομίλου, είναι η δημιουργία Παρατηρητηρίου για τη μέτρηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των δραστηριοτήτων του και τη φυσική εξέλιξη του οικοσυστήματος του νησιού.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως όλος ο σχεδιασμός έχει γίνει από τον Άγγελο Μιχαλόπουλο, το ξενοδοχείο διευθύνει η επί 33 χρόνια σύζυγός του, Βασιλική Πετρίδου και τα πέντε παιδιά της οικογένειας εμπλέκονται και συμβάλλουν στην τόσο απαιτητική αυτή οικογενειακή επιχείρηση.

Έτσι, έχουν καταφέρει να γίνονται όλα πραγματικά με φροντίδα και αγάπη. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως το Calilo έχει διακριθεί ως ένα από τα 11 πιο βιώσιμα ξενοδοχεία στον κόσμο!

Calilo
Ίος
Τηλ.: +306988222257, +302286440740
[email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα