Οίκος Prada: Ήταν η πασαρέλα του μια αντιγραφή του Balenciaga;

11:48 20/1/2022 - Πηγή: InStyle

Και λέγαμε… κάτι μας θυμίζει! Η Menswear συλλογή Fall 2022 του οίκου Prada που παρουσιάστηκε λίγες μέρες πριν στο Μιλάνο ήταν, για να το πούμε κομψά, μια επανάληψη του Balenciaga. Και όποιος παρακολουθεί τις πασαρέλες θα μπορούσε εύκολα να το αναγνωρίσει.

Instagram @dietprada

Γνωρίζουμε ότι στη μόδα και γενικότερα στην τέχνη υπάρχει μια τάση προς ανακύκλωση και επανάληψη. Μικρότεροι οίκοι ακολουθούν τα παραδείγματα μεγαλύτερων για

να φτάσουν στην επιτυχία, τάσεις αντιγράφονται αφού κάθε χρόνο έχουμε τις επικρατέστερες και γενικά έχουμε δει και φορέσει τα πάντα και τίποτα δεν μας φαίνεται νέο. Μέχρι εδώ αποδεκτά. Στην περίπτωση του οίκου Prada όμως μιλάμε για καθαρή αντιγραφή.

Instagram @dietprada

Και είναι κρίμα όταν ένας τόσο σπουδαίος οίκος έχει αποδείξει την αξία του στα τόσα χρόνια, όταν έχει δημιουργήσει φανταστικές κολεξιόν και θεωρείται master στο είδος του, να πέφτει σε τέτοιο ατόπημα. Άλλο η τάση με τις βάτες κι άλλο το χαρακτηριστικό design του Balenciaga.

@dietprada

Ας δώσουμε στον οίκο Prada ένα ελαφρυντικό. Ο Demna Gvasalia, Art Director του Balenciaga είναι τόσο πρωτοπόρος και μοναδικός που το όραμα του χαράζεται στην σκέψη όλων μας. Οι δημιουργίες του ορίζουν τις τάσεις και θεωρείται ίσως και ο καλύτερος σχεδιαστής της εποχής μας. Μακάρι να υπήρχαν κι άλλοι σαν και αυτόν γιατί από ότι φαίνεται η μόδα έχει στερέψει από ιδέες.

Instagram @dietprada

Keywords
Τυχαία Θέματα