Περικλής Κονδυλάτος: Η απάντησή του στις αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωσή του – “Είναι δυνατόν να έχω πει κάτι αρνητικό για τις γυναίκες;”

15:15 11/6/2023 - Πηγή: InStyle

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε ο Περικλής Κονδυλάτος με τη δήλωσή του σχετικά με τον ρόλο της γυναίκας στην οικογένεια. Όπως είναι γνωστό ο σχεδιαστής κοσμημάτων είχε τονίσει μεταξύ άλλων ότι του αρέσει το παραδοσιακό μοντέλο της οικογένειας.

Ο Περικλής Κονδυλάτος ήταν σήμερα καλεσμένος στην εκπομπή “Γεια σου” και έδωσε εξηγήσεις σχετικά με την επίμαχη δήλωσή του.

“Δεν πρέπει τίποτα, καθένας ας ζήσει όπως θέλει. Όποια γυναίκα θέλει να εργαστεί δεν είπα ότι δε μπορεί να μην το κάνει. Θεωρώ ύψιστη ευθύνη των ανδρών, γιατί ηγούμαστε των κοινωνιών,

και θα ‘πρεπε να έχουμε εξασφαλίσει συνθήκες μεγαλύτερης ισότητας για τις γυναίκες”, τόνισε ο Περικλής Κονδυλάτος και πρόσθεσε:

“Μία γυναίκα που βρίσκεται στο σπίτι και φροντίζει τα παιδιά της δεν πρέπει να ακούγεται τόσο άσχημο όσο το έχουν καταντήσει άνθρωποι που δεν σέβονται τις γυναίκες τους και τις διατάζουν. Οι γυναίκες δεν έχουν τη θέση που τους αξίζει στην κοινωνία. Οι άντρες έχουμε χαλάσει τις δομές που δεν εξασφαλίσαμε ισότητα για τις γυναίκες. Αυτό είπα εγώ αλλά δεν το έπαιξαν. Δεν εννοώ το τοξικό αρσενικό που μπαίνει στο σπίτι και ρίχνει χαστούκια. Είναι δυνατόν να δήλωνα ποτέ κάτι αρνητικό για τις γυναίκες;”.

Περικλής Κονδυλάτος: “Εάν έχουν διαλυθεί οι οικογένειες είναι γιατί οι γυναίκες βγήκαν στην αγορά εργασίας”

Keywords
Τυχαία Θέματα