Πέθανε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε ηλικία 81 ετών

Πέθανε σε ηλικία 81 ετών ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Σύμφωνα με την Bild που επικαλείται οικογενειακές πηγές, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας πέθανε μέσα στο σπίτι του την Τρίτη (26/12).

Ο πολιτικός του CDU, ο οποίος ήταν μέλος της γερμανικής Βουλής για περισσότερα από 50 χρόνια, αφήνει πίσω του την σύζυγό του, τέσσερα παιδιά και τέσσερα εγγόνια.

Ο Σόιμπλε,

ο οποίος πέρασε μεγάλο μέρος της σταδιοδρομίας του αφιερωμένος στην επανένωση της χώρας του και αργότερα υπηρέτησε ως υπουργός Οικονομικών της πρώην καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στη διάρκεια της κρίσης χρέους της ευρωζώνης, πέθανε ειρηνικά αργά χθες, Τρίτη, το βράδυ, μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο.

Ο Σόιμπλε ήταν από το 1965 μέλος των κεντροδεξιών Χριστιανοδημοκρατών και έγινε βουλευτής το 1972. Ήταν ένας από τους γερμανούς πολιτικούς με την πιο μακρά θητεία.

Τον Οκτώβριο του 1990 είχε δεχθεί επίθεση με πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης γεγονός που τον καθήλωσε σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Έπειτα από 19 χρόνια σε υπουργεία, δύο χρόνια στην ηγεσία του CDU και εννέα στον ρόλο του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αποχώρησε στα 79 του χρόνια από την πρώτη γραμμή.

Keywords
Τυχαία Θέματα