Πιτυρίδα: Πώς θα απαλλαγούμε από το αντιαισθητικό πρόβλημα μια και καλή;

14:15 5/3/2024 - Πηγή: InStyle
Οι κορυφαίοι τρόποι για να απαλλαγούμε από την πιτυρίδα και να επανακτήσουμε την αυτοπεποίθησή μας.

Από την ατέλειωτη αναζήτηση για το κατάλληλο σαμπουάν έως τις αναρίθμητες φορές που προσπαθήσαμε να καλύψουμε τα άσπρα κομμάτια που πέφτουν στα μαύρα μας ρούχα, η πιτυρίδα μπορεί να είναι πηγή αποστροφής και αναστάτωσης. Αν και είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο, τα αίτιά της μπορεί να είναι ποικίλα και συχνά

δύσκολα να τα διαπιστώσουμε με βεβαιότητα. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να απαλλαγούμε από την επιθετική παρουσία της μια και καλή και να αποκτήσουμε και πάλι την αυτοπεποίθηση που μας είχε στερήσει!

Τι προκαλεί την πιτυρίδα;

Η πιτυρίδα κάνει την εμφάνισή της κυρίως λόγω υπερβολικής ξηρότητας του τριχωτού της κεφαλής ή της υπερβολικής παραγωγής λιπαρότητας. Άλλοι παράγοντες που μπορεί να συμβάλλουν στην εμφάνισή της είναι το στρες, η διατροφή, η χρήση προϊόντων μαλλιών που προκαλούν ερεθισμό ή αλλεργικές αντιδράσεις, καθώς και ορισμένες παθήσεις της επιδερμίδας του κεφαλιού.

8 tips για να την αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικάΚαθαρίζουμε το κεφάλι μας σωστά

Χρησιμοποιούμε ένα απαλό σαμπουάν και ξεβγάζουμε προσεκτικά για να αφαιρέσουμε την περίσσεια λιπαρότητα και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, αλλά και το προϊόν.

Δεν υπερβάλλουμε με το πλύσιμο

Το υπερβολικό πλύσιμο μπορεί να ξηραίνει το τριχωτό της κεφαλής, επιδεινώνοντας την πιτυρίδα. Λούζουμε τα μαλλιά μας αρκετά συχνά για να αφαιρέσουμε τη λιπαρότητα, αλλά όχι περισσότερο από ό,τι πρέπει.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kasım Akdağ (@bonus.comm)

Χρησιμοποιούμε αντιπυτιριδικά προϊόντα

Επιλέγουμε εξειδικευμένα σαμπουάν και συστατικά, όπως σαλικυλικό οξύ, ή ψευδάργυρο, τα οποία συμβάλλουν στη μείωση της πιτυρίδας.

Αποφεύγουμε το στρες

Το στρες μπορεί να επιδεινώσει την πιτυρίδα, οπότε καλό είναι να βάλουμε σε προτεραιότητα την ξεκούραση και την ψυχική μας υγεία.

Προσέχουμε τη διατροφή μας

Μια υγιής διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση του προβλήματος. Άλλωστε είμαστε ότι τρώμε!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη IDAN BAKSHI | HairStylist (@idanbakshi_hair)

Δεν κάνουμε πειράματα με τα μαλλιά μας

Τα στιλιστικά προϊόντα και η υπερβολική χρήση τους σε μερικές περιπτώσεις μπορούν να επιδεινώσουν την πιτυρίδα. Αποφεύγουμε τη χρήση τους όσο μπορούμε και κρατάμε τα μαλλιά μας καθαρά.

Χρησιμοποιούμε φυσικά απολεπιστικά

Η ελαφριά απολέπιση μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και να μειώσει την πιτυρίδα. Χρησιμοποιούμε απαλά φυσικά συστατικά όπως αλάτι ή ζάχαρη με έλαια φυτικών εκχυλισμάτων και πλένουμε καλά.

Οι «χιονισμένοι» ώμοι δεν είναι της μόδας γι’ αυτό και είναι ώρα να πούμε μια και καλή αντίο στην πιτυρίδα!

Keywords
Τυχαία Θέματα